Apple trece prin cel mai rușinos proces de clasă din ultimii ani

Apple trece prin cel mai rușinos proces de clasă din ultimii ani

Sistemele Apple au venit în mod tradițional cu unele dintre cele mai bune tastaturi. Respectiva afirmație a fost valabilă până în 2016, când inginerii americani au optat pentru adopția unui nou mecanism de apăsare. 

În momentul în care investești 1500 de euro într-un laptop, calitatea tastaturii nu ar trebui să-ți dea de gândit. Din păcate, foarte mulți utilizatori de MacBook Pro din ultimii doi ani au întâmpinat o serie stufoasă de probleme cu această componentă vitală dintr-un sistem portabil. Conform unui raport recent, rata de eșec pentru tastaturile sistemelor lansate în 2016 a fost de două ori mai mare decât în anul anterior.

Ca să îți dai seama de gravitatea situației, a fost inițiată o petiție online pentru returnarea tuturor laptopurilor MacBook Pro 2016 din cauza calității îndoielnice a tastaturii. La momentul redactării acestui material, are deja 21.597 de semnături din 25.000. Pentru că petiția respectivă s-ar putea să nu se reflecte în mare lucru, un grup de utilizatori de MacBook au inițiat un proces împotriva Apple. În documentul trimis către tribunal,  utilizatorii pretind că gigantul din Cupertino cunoștea problemele noului mecanism tip fluture, dar a decis să le ignore.

Acesta este un proces de clasă împotriva Apple, cu un număr mare de persoane nemulțumite în spate. Pe lângă tastatura defectuoasă, sunt citate ca probleme, numeroase drumuri la Apple Store pentru reparații și costuri de sute de dolari pentru cei care nu mai aveau garanție. Unul dintre reclamanți, Zixuan Rao și-a cumpărat un MacBook Pro de 15 inci doar pentru a avea probleme cu tasta B după aproximativ o lună de la achiziție. Un alt reclamant, Kyle Barbaro, a ajuns cu tastatura defectă la Apple Store în afara garanției, doar pentru a i se spune că-l costă 700 de dolari o tastatură nouă din cauza tastelor Caps Lock și Spațiu, care nu mai funcționau.

Nici un oficial Apple nu a comentat pe marginea procesului sau a petiției până la această oră.

Citește și: