Un iPhone 8 în ediție limitată pe care Apple crede că îl vrei

După câteva zile de speculații pe marginea unui nou iPhone, Apple a dezvăluit ieri o nouă versiune de iPhone 8 (RED) Product.

Mi-a plăcut foarte mult iPhone-ul 7 de culoare roșie. Respectiva nuanță ce-ți aducea aminte de roșu Ferrari a fost folosită pentru prima oară la un smartphone Apple în luna martie 2017. Din acel moment, ai putut să achiziționezi un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus cu un finisaj mult mai atrăgător în comparație cu toate culorile standard folosite în industria de mobile.

Cei care au sperat că iPhone 8 sau iPhone X vor fi disponibile pe roșu, au fost dezamăgiți în cadrul conferinței de lansare a noilor smartphone-uri. La fel ca la iPhone 7, versiunile (PRODUCT) RED de iPhone 8 și iPhone 8 Plus au fost lansate după aproximativ șase luni. iPhone X nu este disponibil pentru cumpărare cu aceeași carcasă de culoare roșie.

Noile smartphone-uri nu au specificații diferite comparativ cu versiunile originale ale acelorași telefoane. Este vorba doar de o diferență estetică. Spatele și marginea laterală de la iPhone 8 (RED) sunt de culoare roșie, în timp ce partea din față acoperită de ecran e de culoare neagră. Ca referință, varianta (RED) de iPhone 7 era albă pe partea din față, nu neagră.

Este important de reținut că o parte din prețul oricăror gadgeturi certificate RED Product ajung la fondul global pentru tratamentul HIV/SIDA și banii sunt folosiți pentru crearea de tratamente, oferirea de consiliere și implementarea unor programe de prevenire a infecțiilor. Sindromul imunodeficienței acute continuă să facă victime la nivel global, mai ales în țările aflate în curs de dezvoltare. Pe de altă parte, s-au făcut progrese importante pe partea prevenirii transmisiei bolii de la o mamă gravidă infectată la făt.

Prețul de pornire pentru iPhone 8 (PRODUCT) RED este de 700 de dolari, iar noile mobile ar trebui să ajungă în magazine până la finele acestei săptămâni. Utilizatorii de iPhone X care vor să ajute aceeași cauză, pot achiziționa o husă de piele tip Folio pentru propriul smartphone. Aceasta din urmă ar trebui să fie deja disponibilă pentru achiziție.

Alexandru Puiu
14:57 11.04.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video