Trucuri pe iPhone de care nu știai, dar care îți fac viața mai ușoară

Trucuri pe iPhone de care nu știai, dar care îți fac viața mai ușoară

Apple ți-a echipat iPhone-ul cu numeroase trucuri pe care le poți folosi pentru a rula mai ușor pe sistemul de operare.

Dacă ai crezut până acum că știi deja toate secretele iPhone-ului tău, citește următoarele trucuri pentru că sigur vei găsi ceva util care-ți va face viața mai ușoară când utilizezi prețiosul telefon.

Cum să apelezi mai rapid pe iPhone

Dacă trebuie să reapelezi un număr de telefon pe care l-ai mai folosit, există o scurtătură care te va scăpa de căutatul prin agendă sau în lista de apeluri pierdute.

Intră în aplicația Phone, dar în loc să apeși pe Recents/Recente, atinge butonul verde de apelare de sub tastatura numerică. Tasta va apela instantaneu ultimul număr format.

Urmărește mai ușor un text pe iPhone cu funcția Track Pad

iOS îți permite de mult timp să miști cursorul pe un text sau să mărești anumite zone de pe ecran folosind lupa digitală. Dar de când Apple a introdus funcția tactilă 3D Touch, iPhone te ajută să navighezi mult mai ușor un text atunci când cauți anumiți termeni.

Ține apăsat pe tastatura standard, iar tastele vor dispărea, lăsând loc unui fundal gri. Felicitări! Tocmai ți-ai activat trackpad-ul digital.

Cum mărești anumite zone de pe ecran

iPhone-ul tău este prevăzut cu așa-numita funcție de magnificare, dar nu este chiar la îndemână. Intră la Settings > General > Accessibility > Zoom și vei putea activa funcția de mărire.

Apoi, nu trebuie decât să ții apăsat pe o anumită zonă de pe ecran și se va mări pentru a distinge mai bine detaliile mici.

Folosește calculatorul de pe iPhone mai simplu

Cu siguranță ai avut nevoie de calculator, dar de fiecare dată te-ai chinuit să apeși tasta C pentru a șterge cifrele și calculele anterioare. În loc să resetezi întreaga sumă, dă un swipe către stânga sau către dreapta pe display-ul calculatorului și vei șterge mai ușor ultima cifră tastată.

Transformă iPhone-ul în instrument de măsurare

Nu-ți mai ocupa memoria cu o aplicație specială pentru măsurare. Vrei să verifici înclinarea unui obiect? Accesează aplicația preinstalată a busolei.

Odată intrat în aplicație, dă un swipe către stânga și ai la dispoziție un instrument de măsurare a înclinării.

Cum faci screenshot pe iPhone X

La restul modelelor de la Apple, screenshot-ul se realiza prin apăsarea simultană a butoanelor de pornire/oprire și cel de Home. Dacă ai însă un iPhone X, ai observat că nu mai există butonul Home. Asta nu înseamnă că nu mai poți face o captură de ecran.

Ține apăsat simultan Power și pe cel de mărire a volumului, iar misterul s-a rezolvat.

Apple te ajută să adormi dacă ai probleme cu somnul

Dacă ai obiceiul să adormi greu din cauza stresului, iPhone-ul tău te poate trimite la culcare în ritmurile muzicii tale preferate. Accesează aplicația Clock și intră la temporizator. Apasă pe „When Timer Ends” și selectează Stop Playing.

Setează ora la care ai vrea să adormi și pornește melodiile care-ți plac (preferabil unele cu ritm mai lent, să te adoarmă). Când temporizatorul ajunge la zero, muzica se va opri, iar tu vei fi în lumea viselor. Scapi și de stresul că trebuie să oprești manual muzica, pentru a nu cânta toată noaptea.

Încarcă-ți iPhone-ul mai rapid

iPhone 8 și iPhone X sunt deja concepute să se încarce mai rapid, dar chiar dacă nu ai cele mai recente modele de la Apple, tot îți poți încărca iPhone-ul mai rapid. Tot ce trebuie să faci e să setezi telefonul pe Airplane Mode. Când îl conecta la priză, se va încărca mai repede decât în mod obișnuit.

iPhone-ul tău te ajută să conduci mai sigur

Pentru că legislația rutieră nu permite nicăieri în lume folosirea telefonului în timpul condusului, iPhone a fost echipat cu opțiunea „Do Not Disturb While Driving”, care-ți va închide toate notificările și alarmele cât timp te afli la volan. Opțiunea o găsești în Settings.

Află cine te sună, fără să verifici display-ul

Poi să afli cine te sună sau îți trimite mesaje fără să îți scoți iPhone-ul din buzunar și să te uiți pe ecran. Accesează Contacts și setează la un prieten sau un membru al familiei o anumită melodie pe care să o auzi când te apelează. Setarea e disponibilă și pe Android.

[readmore]

Cum să faci poză în timp ce filmezi

Cu iPhone e posibil să și fotografiezi în timp ce filmezi. Nu e nevoie decât să apeși pe butonul shutter care apare afișat pe ecran lângă cel de înregistrare video.

Ascunde imaginile care n-ai vrea să fie văzute de altcineva

Dacă păstrezi în telefon fotografii care n-ar trebui să fie văzute și de alte persoane, le poți ascunde. Accesează aplicația Photos, apasă pe Share și selectează Hide.