Căștile Huawei pentru P20 prin care copiază AirPods de la Apple

Căștile Huawei pentru P20 prin care copiază AirPods de la Apple
Sursa foto: Vlad Savov/The Verge

Huawei a copiat căștile wireless de la Apple, de tip AirPods, și a făcut o replică pe care n-o aveai pe Android. Cu bine și cu rău.

Huawei P20 Pro seamănă un pic prea mult cu iPhone X. Odată cu designul, avea nevoie și de căști wireless, așa că AirPods și-a găsit o replică pe Android. Se numesc FreeBuds.

Dacă Apple AirPods au creat un precedent, cu aceeași dimensiune ca EarPods, dar wireless, Huawei a încercat să capitalizeze pe această imagine iconică. Compania promite însă că FreeBuds au o autonomie a bateriei mai mare decât AirPods. Chinezii spun că au prelungit autonomia bateriei până la zece ore, fără să ai nevoie de carcasa care le încarcă. Sigur, diferă în funcție de utilizare.

Huawei vrea să te atragă și cu o gamă mai variată de culori. În timp ce Apple nu oferă decât alb la gadgeturile sale, FreeBuds sunt disponibile și pe negru.

Albul tinde să atragă atenția celor din jur atunci când le porți. Negrul este mai discret. Dacă ai în vedere acest lucru, atunci Huawei s-ar putea să te încânte mai mult.

Nu în ultimul rând, unde e un avantaj: prețul. După cum ne-am obișnuit, compania practică tarife mai mici decât competitorii și de aceea devine tot mai apreciată.

FreeBuds vor fi disponibile în Europa la prețul de 160 de euro, acceptabil, față de prețul AirPods, care costă 180 de euro. Din păcate, nu a fost testată și calitatea lor audio, care e cel mai important aspect.

În timpul prezentării lui Huawei P20, nu a fost efectuat și un test audio pentru FreeBuds, dar dacă se descurcă măcar aproape la fel de bine ca AirPods, atunci FreeBuds ar putea fi o alegere foarte bună. Altfel, dacă voiai ceva ca AirPods, dar să nu fie de la Apple, dar să semene cu ele, atunci iată răspunsul.

Sursa: The Verge