Huawei Mate 20 Pro – Specificații, preț și tot ce trebuie să mai știi

Huawei Mate 20 Pro – Specificații, preț și tot ce trebuie să mai știi

Huawei Mate 20 Pro va fi prezentat pe 16 octombrie. Sunt multe promisiuni mari înainte de lansare și telefonul e așteptat la un preț foarte mare. Iată ce altceva mai trebuie să știi.

Huawei Mate 20 Pro încheie ciclul lansărilor de toamnă. După Samsung și Apple, Huawei propune un telefon performant, rezistent la apă și praf, premium, scump și cu un ansamblu de trei camere.

Înainte de Huawei Mate 20 Pro, compania a anunțat deja versiunea Lite, listată și în magazine din România. Modelul care va fi prezentat la Londra, pe 16 octombrie, trebuie să concureze însă cu iPhone Xs, Samsung Galaxy Note 9, Google Pixel 3 și, la o adică, să consolideze poziția Huawei pe piața high-end.

Mai jos am adunat tot ce-ar trebui să știi despre telefon înainte să fie oficial. De la imagini la specificații, cel mai probabil vor fi confirmate.

Huawei Mate 20 Pro – Specificații

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Din informațiile de până acum știm că Mate 20 Pro va avea un ecran un pic mai mare decât modelul de anul trecut. Ajută și crestătura în ecran. Ar fi un AMOLED de 6,3 inci Full HD+.

Procesorul va fi un Kirin 980 al Huawei, cu inteligență artificială și fabricat pe arhitectura de 7 nanometri (ca A12 Bionic de la Apple). A fost anunțat la IFA 2018 și Huawei deja a promis că va fi mai bun decât cel din iPhone Xs. Memoria RAM ar fi de 6 sau 8 GB, în funcție de versiune, iar spațiul de stocare de 128, 256 și 512 GB.

Când vine vorba de stocare, Huawei Mate 20 Pro ar veni cu o surpriză neplăcută. În loc de card microSD, compania trece la un nano card de până la 256 GB. Acesta va putea fi folosit în slotul pentru SIM și e dezvoltat de Huawei.

Altfel, Mate 20 Pro ar mai avea o baterie de 4.200 mAh cu încărcare rapidă și alimentare printr-un port USB-C, iar anul acesta ar beneficia și de încărcare wireless. Deși până acum Huawei s-a ținut departe de așa ceva, pentru Mate 20 Pro are un plan mai mare. A pregătit și niște căști wireless similare AirPods, iar strategia ar fi ca din bateria mare a telefonului să poți încărca și alte telefoane. Dacă va putea face asta, va fi o funcție excepțională.

Căștile wireless lansate cu Huawei Mate 20 Pro
Căștile wireless lansate cu Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro va rula Android Pie cu interfața EMUI a Huawei. Sunt așteptate câteva opțiuni suplimentare din sfera inteligenței artificiale (AI), unde compania a tot încercat să se remarce în ultimul an.

În ceea ce privește ansamblul camerei foto, nu sunt multe surprize. Va folosi aceleași module de pe P20 Pro, dar aranjate altfel și, foarte probabil, îmbunătățite. Vorbim de un senzor de 8 MP f/2.4 pentru zoom optic 3x, un senzor alb-negru de 20 MP f/1.6 și un senzor de 40 MP f/1.8. Acestea din urmă au unghi clasic. Foarte probabil, Mate 20 Pro va beneficia de funcții noi pentru recunoașterea scenelor.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro.

Din pozele de până acum știm că n-are scanner de amprentă. Foarte probabil acesta va fi integrat în ecran, cum au mai făcut companii ca Vivo sau Oppo.

Huawei Mate 20 Pro – Design și construcție

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Margini mai rotunjite, crestătură mai lată și un pic mai aranjată decât la P20 Pro și un pătrat pe spate unde sunt aranjate camerele foto.

Va fi disponibil atât în nuanțe clasice – negru, albastru-gri sau turcoaz – cât și în nuanța Twilight de pe P20 Pro. A fost bine primită acea versiune și n-ar fi de mirare dacă Huawei ar duce-o pe cât mai multe modele.

Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro va avea un ecran curbat pe margini, așa cum a tot folosit Samsung în ultimii doi ani, iar marginile au fost reduse cât mai mult posibil. Altfel, interfața sistemului de operare pare un pic mai prietenoasă, mai modernă, decât ce-a avut EMUI până acum.

Ca materiale, Huawei Mate 20 Pro, foarte probabil, va avea sticlă și pe spate, mai ales pentru încărcarea wireless. Dacă va beneficia de așa ceva, e posibil să fie rapidă.

Huawei Mate 20 Pro – Preț și disponibilitate

Huawei Mate 20 Pro și un ceas inteligent de la Huawei
Huawei Mate 20 Pro și un ceas inteligent de la Huawei

Cea mai mare surpriză va fi prețul. Conform ultimelor informații, Mate 20 Pro va intra pe piață la un preț recomandat de 1.000 de dolari (euro). Ar fi cel mai scump telefon Huawei de până acum și pe aceeași linie cu iPhone Xs și Samsung Galaxy Note 9.

De unde Huawei a obișnuit cu preț mai mic, 2018 se anunță ca fiind anul în care chiar o să concureze în zona premium și compania vrea să fie luată în serios.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro.

Pentru circa 1.000 de euro, prețul de start, cel mai probabil vei putea cumpăra un Huawei Mate 20 Pro cu 128 GB spațiu de stocare și 6 GB memorie RAM.

Dacă acesta ți se pare scump, ține minte că s-ar putea să fie și o versiune Porsche Design.

Surpriza de la Huawei: Mate 20X. Odată cu Mate 20 Pro, compania ar lansa și un model pentru gaming. Numele provizoriu este Mate 20X și va fi dedicat performanței, autonomiei și sesiunilor intense de gaming.

E de așteptat ca Huawei Mate 20X să aibă un ecran de 7,2 inci Full HD+ OLED, procesorul Kirin 780 și, eventual, 8 GB de memorie RAM. Bateria, de asemenea, ar fi imensă: 5.000 mAh.

Răzvan Băltărețu
Articol scris de
Răzvan Băltărețu
Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși.
Comentarii
Răzvan Băltărețu
10:26 / 16.10.2018