15 oct. 2018 | 06:15

Huawei Mate 20 Pro ar putea fi cel mai scump smartphone: cât costă telefonul de top

ACTUALITATE
Huawei Mate 20 Pro ar putea fi cel mai scump smartphone: cât costă telefonul de top

Mai sunt doar câteva zile până la lansarea noilor telefoane de top de la Huawei, dar deja se cunosc majoritatea detaliilor care nu te vor lăsa să uiți de Huawei Mate 20 Pro.

În cadrul conferinței Huawei de la IFA 2018, oficialii companiei chinezești au anunțat că viitorul lor vârf de gamă se va lansa pe 16 octombrie, la Londra. Va fi vorba de o reînnoire a seriei Mate. Huawei Mate 20 Lite a fost deja dezvăluit, mai rămâne să aflăm într-un context oficial care sunt particularitățile care vor face foarte speciale noile Mate 20 și Mate 20 Pro.

Ca referință, ambele vor utiliza un SoC proprietar Kirin 980 pe arhitectură de 7 nanometri, același proces de fabricație pe care l-a utilizat Apple la al său procesor A12 Bionic care se găsește în iPhone Xs, Xs Max și Xr. În teorie Kirin 980 a fost primul procesor anunțat pe 7 nanometri, dar pentru că Apple a adus pe piață mai repede noile sale smartphone-uri de top, se poate lăuda cu premiera.

De la IFA în septembrie și până în prezent, Huawei Mate 20 Pro a fost subiectul multor speculații și este aproape imposibil ca multe dintre ele să nu se dovedească a fi adevărate. Cea mai nouă colecție de zvonuri vine de la publicația nemțească Winfuture.de și include atât particularități legate de specificații, cât și detalii de preț. În mod real, acestea din urmă sunt cele mai relevante pentru majoritatea eventualilor clienți.

Dacă ești fan Huawei, este bine de știut că iminentul Huawei Mate 20 Pro va fi disponibil în versiunea de bază cu 6GB RAM și 128GB de memorie internă, pe lângă un procesor Kirin 980 și trei camere principale pe spate. Acesta va avea un preț de achiziție de 899 de lire sterline, aproximativ 4777 lei. Vor fi și versiuni semnificativ mai scumpe cu 8 GB RAM și 256 sau 512 GB de spațiu.

Dacă valorea respectivă se dovedește a fi adevărată, prețul pentru Huawei Mate 20 Pro va fi cu aproximativ 500 lei mai mare decât al Huawei P20 Pro și cu aproximativ 700 lei mai mult decât modelul Mate 10 Pro lansat în urmă cu aproximativ un an. Cu alte cuvinte, Huawei va reconfirma trendul inițiat de Apple și Samsung, conform căruia, telefoanele de top sunt din ce în ce mai scumpe. Îmi este și frică să mă gândesc la prețul Huawei Mate 20 Pro cu 8 GB RAM și 512 GB de memorie internă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele