09 oct. 2018 | 17:15

Telefonul surpriză de la Huawei va fi dedicat performanței

ACTUALITATE
Telefonul surpriză de la Huawei va fi dedicat performanței

Ce știm până acum e că Huawei va prezenta pe 16 octombrie Mate 20 Pro. Totuși, nu va fi singurul. În timp ce Mate 20 Lite e deja pe piață, compania mai are încă un model de arătat și acesta ar fi pentru gaming.

Cert până acum e că Huawei Mate 20 Pro va avea un procesor Kirin 980 construit pe arhitectura de 7 nanometri. Asta înseamnă că e similar celui din iPhone Xs, dar cu mai multe nuclee și, probabil, cu o performanță mai ridicată.

Dincolo de modelul premium pe care îl așteptăm, eventual la pachet cu o ediție limitată Porsche Design, Huawei mai are un model. E vorba de Huawei Mate 20X pe care a început deja să îl promoveze.

husa mate 20 pro

Un Huawei Mate 20 Pro cu husă din silicon.

„În focurile luptei, păstrează-ți cumpătul cu #HuaweiMate20X”. Româna nu e suficient de bogată ca engleză, dar „stay cool” din mesajul companiei face trimitere atât la controlul temperaturii, cât și la atitudinea gamerului care l-ar folosi în jocuri video.

E de așteptat ca Huawei Mate 20X să aibă un ecran de 7,2 inci Full HD+ OLED, procesorul Kirin 780 și, eventual, 8 GB de memorie RAM. Dincolo de speculații, mai știm că Mate 20 Pro va avea un ecran de 6,5 inci și că toate telefoanele noi, anunțate pe 16 octombrie, vor avea Android Pie cu interfața EMUI.

huawei mate 20

Mai trebuie să știi că un test în AnTuTu a pus Mate 20 Pro la cel mai înalt nivel. Totuși, compania n-are un trecut glorios când vine vorba de benchmark. Chiar anul acesta a recunoscut că trișează la așa ceva nu pentru că ar avea ceva de demonstrat, ci pentru că toți o fac.

Până la evenimentul dedicat Mate 20 Pro, Huawei va anunța și modelul Honor 8X. E un telefon mid-range al unui brand secundar pe care îl are compania. Altfel, pe piață există deja seria P20.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele