27 sept. 2018 | 07:30

Dacă preferi Fortnite pe consolă, vestea de la Sony e pe placul tău

ACTUALITATE
Dacă preferi Fortnite pe consolă, vestea de la Sony e pe placul tău

Sony le va permite, în sfârșit, jucătorilor de Fortnite de pe PlayStation 4 să joace cu jucătorii de pe alte console ca Xbox sau Nintendo.

Până nu demult, Sony nu le permitea celor de pe PS4 să joace cu alții motivând că „PS4 este cel mai bun loc pentru a juca Fortnite”. Până acum utilizatorii de PlayStation 4 puteau juca Fortnite doar alături de alți utilizatori de PS sau alături de jucători de pe PC și smartphone-uri.

De asemenea, o altă mare veste este faptul că progresul făcut pe Xbox, Nintendo, PC sau smartphone se va continua pe PS4. Ceea ce înseamnă că ai putea juca pe ce platformă ai vrea fără să pierzi ceva.

„Primul pas va fi un open beta al Fortnite care va începe azi ce le va permite jucătorilor să joace alături de utilizatori de pe PlayStation 4, Android, iOs, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows și Mac”, a declarat John Kodera, șeful Sony PlayStation.

Asta înseamnă că în viitor am putea vedea același tratament și pentru alte jocuri. Rocket League și Minecraft aveau aceeași restricție ca Fortnite și aceștia ar putea fi jucate în viitor alături de alți jucători de pe platforme diferite.

Sony nu voia să permită jucătorilor săi să joace cu alții din același motiv pentru care Microsoft nu a vrut să facă asta cu Xbox 360. Este bine să fii lider de piață deoarece oricine vrea să joace alături de prieteni pe platformă va trebui să cumpere consola. Altfel spus, un prieten care nu avea PS4 dar care voia să joace cu tine Fortnie era obligat să cumpere consola, chiar dacă avea un PC sau Xbox capabil să ruleze jocul.

Este o decizie bună a Sony deoarece probabil cota de piață nu îî va fi afectată foarte mult doar din cauza unui singur joc. Microsoft și Nintendo o să fie fericiți, dar cei mai mulțumiți proabil o să fie cei de la Epic Games, creatorul Fortnite.