19 sept. 2018 | 11:40

PlayStation Classic e consola care mizează pe nostalgia ta

VIDEO ACTUALITATE

PlayStation Classic este o nouă consolă pregătită de Sony, iar aceasta sigur îți va trezi ceva amintiri din copilărie.

Au trecut aproape 25 de ani de la apariția primei console de jocuri video marca Sony, PlayStation 1. Pentru a celebra un sfert de veac de la această premieră, compania a pregătit o consolă aniversară, PlayStation Classic.

Consola seamănă cu cea originală, cu mențiunea că e mult mai mică decât modelul original. Prețul nu e unul foarte mare, dacă vrei o astfel de consolă, vei avea de plătit doar 100 de dolari; cu un asemenea preț, PlayStation Classic reușește să rivalizeze cu consolele NES și SNES Classic, de la Nintendo.

Noua consolă nu vine de una singură, ci și cu câteva dintre cele mai emblematice jocuri care au apărut pentru PlayStation 1. Astfel, vei putea să joci Ridge Racer Type 4, Tekken 3, Jumping Flash, WIld Arms sau Final Fantasy VII, printre altele.

playstation classic 2

Pe lângă mini-consola pe care o primești la 100 de dolari, alături de cele 20 de jocuri clasice, vei primi și două controllere în stilul celor de acum 25 de ani. Astfel, nu va trebui să mai dai bani pe unul în plus și vei putea să te bucuri de multiplayer-ul local imediat ce îți cumperi consola.

Din fericire pentru Sony, compania se descurcă bine când vine vorba de furnizarea de componente hardware, așa că nu ar trebui să ai probleme în ceea ce privește cumpărarea consolei, așa cum s-a întâmplat atât cu NES, cât și cu SNES Classic.

Consola va fi lansată la nivel global pe 3 decembrie, fix în ziua în care PlayStation 1 aniversează 25 de ani de la lansare. Cel mai probabil, va fi un hit, deoarece mizează pe nostalgia multora care au avut parte de consola originală.