Xbox One pregătește cea mai mare schimbare pentru jocurile de consolă

Xbox One pregătește cea mai mare schimbare pentru jocurile de consolă

Dacă ai Xbox One și te-ai săturat să te joci cu un controller clasic, în viitorul apropiat vei putea face o schimbare destul de importantă.

Microsoft a confirmat recent că, în următoarele săptămâni, dacă ai un Xbox One, vei putea folosi un mouse și o tastatură conectate la acesta. Compania anunță și că a primit ceva ajutor în privința asta de la Razer.

Microsoft spune că brandul orientat către gameri va oferi ”cea mai bună experiență” pentru consolă, însă nu a oferit detalii cu privire la ce presupune asta. Totuși, există indicii conform cărora s-ar putea oferi compatibilitate cu sistemul Chroma RGB, dar și oferirea tastaturii Turret pentru Xbox One.

Warframe va fi unul dintre primele jocuri compatibile cu noutatea pregătită de Microsoft. Evident, nu trebuie să folosești hardware de la Razer; majoritatea perifericelor cu USB vor putea fi conectate la consolă.

Mai important ar fi că n-ar trebui să te aștepți ca toate jocurile să ofere suport pentru tastatură și mouse. Compatibilitatea va fi oferită individual, astfel că fiecare producător va avea libertatea de a lua propria decizie cu privire la implementare.

Microsoft e conștientă de faptul că există un risc să apară jocuri unde un mouse și o tastatură vor fi necesare pentru multiplayer competitiv, așa că promovează crearea de jocuri ”distractive, corecte și balansate în mod corect”.

Rămâne de văzut cum va afecta asta peisajul de gaming de pe Xbox One. Folosirea unui mouse și a unei tastaturi nu e nouă, doar că până acum au existat soluții neoficiale, care nu au fost adoptate la scară largă.

Suportul nativ schimbă situația, astfel că unii jucători ar putea beneficia de un ajutor nesperat și nemeritat, iar Microsoft ar trebui să aibă o soluție pentru asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: engadget.com