Cât va costa Samsung Galaxy S9 în România

Cât va costa Samsung Galaxy S9 în România

Samsung Galaxy S9 va fi anunțat pe 25 februarie. Din 16 martie va fi în magazine, conform informațiilor de până acum, iar camera foto va fi cea mai importantă caracteristică. Contează însă și ce preț va avea, în special în România.

Samsung Galaxy S9 va fi un telefon al premierelor pentru companie. În timp ce Galaxy Note 8 a venit cu noutatea celor două camere, acesta trebuie să ofere un pic mai mult și să stabilească niște direcții pentru următorul an. Din ceea ce Samsung a încercat să promoveze pas cu pas, cu teasing, e de înțeles că va fi un telefon pentru care camera foto va fi foarte importantă. Apoi, difuzoarele vor fi stereo, iar ca aplicații pentru cameră vor fi niște emoji-uri 3D în care te vei regăsi.

În ceea ce privește prețul, Samsung Galaxy S9 va fi un pic mai scump față de modelul de anul trecut, dar va fi mai ieftin decât Galaxy Note 8. În fapt, e evident că Samsung duce prețul și mai sus anul acesta, dat fiind că deja limita de 1.000 de euro nu e imposibilă. Deocamdată, informațiile neoficiale despre prețul Samsung Galaxy S9 te ajută să-ți faci o idee despre cât o să coste.

Prețul Samsung Galaxy S9

Până acum se zvonea că Samsung Galaxy S9 va fi cu circa 100 de euro mai scump decât modelul din 2017. Prețurile pentru Marea Britanie, divulgate pe internet, pun Samsung Galaxy S9 la un preț de sub 4.000 de lei (740 de lire). Versiunea mai mare va costa aproximativ 4.200 de lei (sub 800 de lire), cu un preț maxim de listare de 4.500 de lei, înainte să fie disponibil la operatori și în toate magazinele online importante.

Prețul Samsung Galaxy S9 în America e estimat la sub 3.100 de lei, pe când versiunea S9 Plus va costa maximum 3.400 de lei. Sigur, poți doar visa la prețurile din Statele Unite ale Americii. Cel mai apropiat de piața noastră e cel din Marea Britanie, cu toate taxele. Spre comparație, iPhone X în România e încă la peste 5.000 de lei, aproape de 5.400 de lei.

Dacă vrei telefonul și te întrebi pentru cei dai banii aceștia, am făcut un rezumat cu tot ceea ce ar putea avea Samsung Galaxy S9. Vorbim de o cameră de 12 megapixeli cu f/1.5 (adică poze mai bune în condiții de luminozitate scăzută), spațiu de stocare de la 64GB în sus (și suport pentru card microSD), un ecran S-AMOLED Infinity ca pe modelul de anul trecut, dar și încărcare wireless, rezistență la apă și DeX.

Dacă din pozele apărute până acum nu sunt diferențe mari de design, asta nu înseamnă că Samsung Galaxy S9 nu va fi un upgrade de luat în seamă. Dacă zvonurile se dovedesc adevărate, atunci vei avea o cameră foarte bun pe un smartphone high-end pentru următorii doi ani. Pe 25 februarie vedem ce se confirmă și ce nu.

Citește și:
Sursa: Tech Radar