Digi Mobil: câte telefoane iei cu banii pentru un singur iPhone X

Digi Mobil: câte telefoane iei cu banii pentru un singur iPhone X
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
16:36 06.02.2018

Digi Mobil a listat, în sfârșit, iPhone X în ofertă. E scump, așa că am căutat alte telefoane 4G pe care să le cumperi cu banii pe care i-ai da pentru un singur telefon Apple. Și sunt multe.

iPhone X, varianta Space Gray de 64GB, costă 5.600 de lei la Digi Mobil. Încă de când a apărut acest telefon, multă lume s-a întrebat dacă e un preț justificat (peste 1.000 de dolari, preț de pornire în America). Nu prea e, e scump și contează de fiecare utilizator dacă decide că are nevoie de el sau nu. În acest experiment, am căutat în oferta Digi Mobil telefoane cât de cât bune, cu conectivitate 4G, pe care le-ai putea lua în același preț.

Firesc, orice telefon din oferta Digi Mobil, din oferta altor operatori sau din piața liberă, este mai ieftin decât iPhone X. Așa că iei mai multe telefoane la aceiași bani. Am vrut să văd în cazul acesta câte și ce modele aș putea să iau.

Cele mai multe telefoane pe care le iei de la Digi Mobil cu bani de iPhone X

Din gama de telefoane disponibile la Digi Mobil le-am ales, în primul rând, pe cele 4G. Apoi, să aibă ecran de peste 4,5 inci (că iPhone X e la 4,8 inci) și rezoluția să fie cel puțin HD. Prețul a fost setat crescător. La prima vedere, poți cumpăra Allview P7 Lite, Allview P9 Life, Huawei P9 Lite, Samsung J3 (2017), Samsung J5 (2017) și Samsung Galaxy A5 (2017). Îți mai rămân 430 de lei pentru orice altceva.

Poți cumpăra șase telefoane cu Android. Sigur, unele sunt mai performante, altele sunt mai slab dotate.

Telefoane de top de la Digi Mobil pe care le iei și-ți mai rămân bani de unele low-end

Calculul de mai sus e doar pe cele cu prețuri mici. Așa că am combinat modele high-end, ca să văd ce alte telefoane ai putea cumpăra pe lângă acestea. Astfel, dacă alegi un Samsung Galaxy S8 Plus mai poți pune în coș un Samsung Galaxy A5 (2017) și un Allview P7 Lite. La același preț cu S8 Plus poți cumpăra un Huawei Mate 10 Pro, ceva mai performant, mai nou și cu două camere foto.

Dacă preferi un Samsung Galaxy Note 8, atunci mai poți cumpăra un Allview X4 Soul Infinity Z, model lansat în toamna anului trecut.

[readmore]

Nu în ultimul rând, mai poți face combinația: Huawei P10, Samsung Galaxy A5 (2017) și Allview X4 Soul Infinity Z. Îți mai rămân bani de un Huawei P9 Lite sau un Allview P9 Life.

În fine, sunt multe combinații disponibile. Acest experiment nu are vreun scop practic – să-ți arate că nu merită să dai bani pe iPhone X sau că poți lua telefoane „la kil”, dacă nu alegi unul de la Apple. E mai mult un exercițiu de imaginație, ca să vezi ce diferență e în piață, în special între Android și iOS (mai ales că ai și iPhone 8 la Digi Mobil). Oricum, îți alegi ce telefon îți permiți și ți-e util.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI