Samsung Galaxy S9: tot ce se știe înainte de lansarea telefonului

Samsung Galaxy S9: tot ce se știe înainte de lansarea telefonului

Samsung Galaxy S9 e primul telefon high-end lansat de companie anul acesta. Galaxy Note 8 a ajuns la un nivel ridicat, e de așteptat ca pretențiile pentru acest model să fie pe măsură.

Sunt câteva lucruri certe despre Samsung Galaxy S9, atât din sursele care au dat informații până acum, cât și dintr-o evidență a lansărilor. Galaxy S9 va fi similar, în design, modelului precedent, va rula Android Oreo, va avea interfața Samsung, va avea Bixby în continuare și camera foto rămâne la 12 megapixeli, că de mai mult nu e nevoie.

Sunt însă câteva informații despre Samsung Galaxy S9 care merită puțin mai multă atenție. Știm deja că va fi prezentat oficial pe 25 februarie, la MWC 2018 din Barcelona, și că pe la jumătatea lunii martie (pe 16, mai precis) ar trebui să fie în magazin.

Specificații tehnice Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy Note 8 a făcut trecerea la 6GB de memorie RAM. Totodată, Samsung Galaxy S9 va fi disponibil în două versiuni: una clasică, una plus, iar cea din urmă e așteptată cu mai mult RAM. Astfel, cele două versiuni ar avea 4, respectiv 6GB.

În ceea ce privește spațiul de stocare, 32GB deja e depășit, așa că e de așteptat ca Samsung Galaxy S9 să aibă cel puțin 64GB și cel mult 256GB. Totodată, va avea slot de card microSD, pentru că Samsung încearcă să obțină un capital de imagine de aici, în timp ce alți producători nu oferă așa ceva. Și acesta vine cu suport pentru carduri de câteva sute de GB.

Camera foto va fi de 12 megapixeli, cel puțin una, cu o diafragmă de f/1.5, ceea ce e o premieră pentru telefoane. Samsung Galaxy S9 Plus va avea două camere foto, cea de-a doua fiind cu f/2.4, ceea ce indică un obiectiv tele. Rămâne de aflat pe 25 februarie. Oricum, la cum arată marketingul de până acum, Samsung e încrezătoare că va oferi o cameră foto foarte bună.

Nu au fost prea multe zvonuri despre baterie, astfel că cel mai probabil va fi la fel: 3.000 mAh pe versiunea mică, 3.500 mAh pe Samsung Galaxy S9 Plus. Ambele vor avea încărcare wireless, protecție la apă și praf și suport pentru DeX, devenite deja standard de câțiva ani (ultima funcționalitate a fost introdusă în 2017). Nu în ultimul rând, nu dispare mufa de căști.

Samsung Galaxy S9 și cele mai importante noutăți

S-a vorbit destul de mult despre 3D Emoji, o funcționalitate prin care te scanezi cu telefonul, te transformi în emoji, care îți copiază expresiile faciale, și trimiți cui vrei. E similară Animoji de pe iPhone X. Mai mult, s-a vorbit despre Intelligent Scan, o combinație între scannerul de iris și autentificarea facială, pentru o sporire a securității telefonului.

Nu este o veste bună, dar s-ar putea ca Samsung Galaxy S9 să coste mai mult. Acolo unde Samsung Galaxy Note 8 a intrat la 1.000 de euro pe piața din România și iPhone X a trecut de 5.000 de lei, cumva e de așteptat ca ceilalți producători să urmeze. Deocamdată, prețul ar fi tot sub 1.000 de dolari, dar ar fi mai mare decât anul trecut.

Fără îndoială, camera foto de pe Samsung Galaxy S9 va fi centrul atenției. De la interfața aplicației până la hardware, inclusiv cu 3D Emoji, acesta va fi subiectul de discuție și de comparație pentru următorul an. Huawei a lansat telefon cu f/1.6, LG la fel, e de așteptat ca Samsung să livreze mai jos, în timp ce Apple o ține tot la f/1.8.

[readmore]

În ceea ce privește sistemul de operare, e primul Samsung cu Android Oreo. Deocamdată, Samsung Galaxy S8 încă e în așteptare pentru această actualizare, iar la Note 8 e și mai rău.

O noutate de care nu le va păsa multor utilizatori e procesorul. Unele versiuni de Galaxy S9 vor avea Qualcomm Snapdragon 845, cel mai bun procesor din acest moment. Altele vor avea o versiune nouă de Exynos, cipul fabricat de Samsung. Cei înnebuniți după teste vor aprecia că-i cel mai nou. Ceilalți vor ignora acest aspect.

Ca ultim detaliu, Samsung Galaxy S9 ar fi disponibil în trei nuanțe de culoare: Midnight Black (negru), Lilac Purple (un fel de roz, un fel de mov, un fel de culoarea anului 2018) și Coral Blue (albastru). Ca disponibilitate, livrările încep din 16 martie. Tot atunci, telefonul ar trebui să fie în magazine. Rămâne de văzut dacă și în România. Evenimentul local de prezentare va fi pe 6 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: