Când se lansează Uber Green, cel mai nou serviciu pentru România

Când se lansează Uber Green, cel mai nou serviciu pentru România

Uber Green va fi disponibil de anul acesta în România. Uber a anunțat acum când va fi lansarea oficială. Ce ar trebui să știi până atunci de acest serviciu. 

Mașinile electrice au devenit cât de cât obișnuite și pentru străzile din România. În contextul în care vânzările cresc, lansarea unui serviciu de tipul Uber Green era previzibilă. E un serviciu cu mașini electrice 100% și, astfel, compania își asigură o imagine bună și le arată autorităților că e dispusă la colaborăi. Decongestionarea traficului ar fi pe primul loc, dar și reducerea poluării.

Uber Green se mai regăsește doar în Lisabona și Paris. Cel din urmă este și un oraș marcat de proteste masive din partea taximetriștilor. Ce ar trebui să știi pentru România, că asta ne interesează, e că tariful va fi ca la UberX, adică serviciul clasic. Lansarea va fi pe 27 februarie, iar din primăvară poți alege să protejezi mediul chiar și prin cursele cu Uber.

Primele vești despre Uber Green au fost date la Digital România International Forum II. Deși atunci promisiunea era pentru ianuarie, termenul a fost puțin devansat. Abia din februarie, odată cu anunțul oficial, vom vorbi de așa ceva.

Odată cu Green, Uber continuă seria de proiecte prin care vrea să eficientizeze traficul în orașe. O altă cale este Movement, prin care Uber oferă informaţii autorităților despre condiţiile de trafic din diverse zone ale oraşelor monitorizate. Călătorii şi şoferii pot afla în timp real cât de aglomerate sunt străzile şi care este timpul realizat de alţi şoferi între două puncte din oraş.

În ceea ce privește cadrul legal din România, Primăria București vrea să protejeze taximetria, pe când Guvernul precedent dorea o legislație pentru Uber. Cabinetul Dăncilă abia a fost învestit pe 29 ianuarie, încă nu s-a preocupat de transporturi. Deocamdată, Primăria (și firmele de taxi) încearcă să împingă în afara legii aplicații de tipul Clever Taxi. Uber nu e singura companie care oferă astfel de servicii, mai există și Taxify, dar a fost mai puțin vizibilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: