BlackBerry vrea să dea iar lovitura, dar noul model nu e deloc inovator

BlackBerry vrea să dea iar lovitura, dar noul model nu e deloc inovator

BlackBerry Athena va fi noul model al companiei canadiene de telefoane care încă vrea să combine tehnologia ecranelor tactile cu tastatura QWERTY fizică. Un telefon care încearcă o întoarcere la origini și nu prea.

BlackBerry a intrat mereu în joc cu ea însăși când a venit vorba de inovare și păstrare a „tradiției” cu tastatura QWERTY, dar mereu s-a menținut pe piața telefoanelor. Deși trece prin vremuri tulburi de câțiva ani, BlackBerry încă se menține bine sub tutela TCL. Adică cineva din acea companie pare că se gândește constant la o revenire în forță.

BlackBerry a vândut în jur de 850.000 de unități ale modelului Keyoane, așa că speră să dea din nou lovitura cu un alt telefon care combină ecranul tactil, unul mic, ce-i drept, cu tastatura QWERTY care a făcut compania celebră.

Momentan, noul model este cunoscut sub numele de cod Athena, deci nu știm cum se va numi și nici când va fi lansat, dar e foarte posibil să apară pe piață cât de curând. Pentru că seamănă izbitor de mult cu predecesorul său, Keyone, n-ar trebui să ne mire dacă vom avea un BlackBerry Keytwo sau Keyone 2018.

Există și câteva diferențe totuși. Ambele modele au butoanele de alimentare și de volum pe marginea dreaptă, dar noul Athena va fi un telefon dual camera, să fie în ton cu moda smartphone-urilor cu două camere foto principale, chiar dacă nu te ajută prea mult.

Din primele imagini ne dăm însă seama că aspectul carcasei va fi destul de neatrăgător, fiind cel mai probabil în totalitate din plastic sau un material cauciucat care să adauge puțină aderență când îl ții în mână sau îl pui pe o suprafață înclinată.

Marginile din lateralul ecranului vor fi și ele destul de minimizate, dar a fost păstrat ecranul cu raport aspect 3:2, la baza căruia se regăsesc și tastele Back, Home și Task Manager. La acestea, mai adaugi și tastatura QWERTY.

Dacă ești fan al telefoanelor BlackBerry, poate că existența ei te va încânta, dar eu am o părere diferită când vine vorba de utilitatea acesteia. Tastatura QWERTY a lui BlackBerry a fost atât de populară la început pur și simplu pentru că oferea o accesibilitate inedită, într-o epocă în care dominau telefoanele cu tastatura numerică.

Azi, orice smartphone are tastatură QWERTY, fără să fie nevoie să micșoreze atât de mult ecranul. Dar unii utilizatori încă preferă o tastatură fizică, să simtă că apasă ceva când trimit mesaje. Poate că pentru ei BlacBerry încă nu are curajul să scoată modele precum cele de la Samsung sau Apple.

BlacBerry Athena va avea difuzoare stereo, care ar trebui să redea un sunet cel puțin mulțumitor, va fi echipat și cu mufă pentru căști de 3,5 mm, dar nu au fost încă dezvăluite și alte specificații tehnice. Mai trebuie să aștepți puțin până BlackBerry se va hotărî să fie mai puțin secretos.

Citește și:
Sursa: gsmarena