27 feb. 2017 | 19:30

BlackBerry KEYone este noul smartphone dedicat fanilor brandului

ACTUALITATE
BlackBerry KEYone este noul smartphone dedicat fanilor brandului

Era imposibil să nu avem parte de lansarea unui nou smartphone BlackBerry la MWC 2017, iar fanii brandului se pare că nu au fost dezamăgiți.

Timp de câteva săptămâni am văzut speculați pe marginea unui dispozitiv intitulat BlackBerry Mercury. Acesta era numele de cod al viitorul terminal de top creat sub brandul canadienilor. Zvonurile vizavi de design și specificații s-au confirmat, dar compania chinezească TCL a venit la Barcelona cu noul BlackBerry KEYone.

TCL China este deținătoarea brandului BlackBerry de ceva timp și toate telefoanele noi vor fi distribuite de chinezi. BlackBerry Canada se va ocupa de partea de software și lansarea de actualizări. Din acest parteneriat a ieșit BlackBerry Mercury la CES 2017, deși la MWC 2017, aparatul a ajuns cu numele de KEYone.

BlackBerry KEYone este cel mai nou telefon dedicat fanilor brandului și este construit în jurul unui panou Full HD de 4,5 inci, cu un raport de aspect neobișnuit de 3:2. Acesta din urmă este cauzat de prezența tastaturii fizice clasice BlackBerry sub ecran. Un detaliu de design similar l-am văzut în urmă cu câțiva ani la BlackBerry Passport. Partea de procesare este o combinație între un Snapdragon 625 tactat la 2GHz, 3GB RAM și un GPU Adreno 506. Memoria internă este de 32GB, deși este bine de reținut că suportă carduri microSD de până la 2TB.

Partea de captură a noul BlackBerry KEYone este definită de o combinație între o cameră principală de 12 megapixeli și o a doua cameră pentru selfie-uri de 8 megapixeli. Camera principală are F/2.0 și pixeli de 1,55 micron, bliț dual-tone, suport pentru HDR și filmare în 4K cu 30 de cadre pe secundă.

În prezentarea aparatului, s-a pus foarte mult accentul pe confortul la tastare oferit de tastatura fizică și pe abilitatea acesteia de a funcționa ca trackpad. Fiecare dintre cele 52 de taste este programabilă și poate lansa un anumit program dacă este apăsată prelungit. Sistemul de operare preinstalat este Android 7.1 Nougat cu câteva beneficii suplimentare pe partea de securitate, la care se vor adăuga actualizări lunare de firmware.

Noul telefon va fi disponibil din luna aprilie la un preț de 600 de euro. Va fi disponibil într-o singură culoare, negru și va avea o baterie de 3505 mAh cu suport pentru încărcare rapidă prin Quick Charge 3.0.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele