Telefoanele BlackBerry modificate, esențiale pentru traficanții de droguri

Telefoanele BlackBerry modificate, esențiale pentru traficanții de droguri

FBI l-a arestat pe Vincent Ramos, fondatorul Phantom Secure, pentru presupusul ajutor acordat organizațiilor criminale, care includ, printre altele, carteluri de droguri, ca Sinaloa. Ramos a personalizat telefoanele BlackBerry, astfel încât organizațiile criminale să-și poată desfășura activitate fără stres.

Compania a modificat telefoane BlackBerry și Android pentru a dezactiva funcțiile comune – inclusiv navigarea prin camera foto și pe web. În schimb, Phantom Secure a personalizat BlackBerry cu funcții de confidențialitate, destul de bune, pentru conversațiile criptate.

Phantom Secure este o companie destul de cunoscută, mai ales pentru vânzarea de modele personalizate BlackBerry. Potrivit unui raport, ca noul BlackBerry să fie mai sigur, camera foto și microfoanele sunt eliminate. În plus, mesajele securizate sunt trimise doar prin intermediul rețelelor private. Un astfel de model de telefon le-ar putea surâde multor companii și politicieni, ceea ce, se pare, chiar s-a întâmplat.

Dosarele trimise la Curtea Districtuală din California l-au acuzat pe directorul executiv Ramos de conspirație, abuz, dar și că și-a susținut afacerea prin complicitate la distribuirea de narcotice. Plângerile aduse pe numele lui adaugă că Phantom Secure a fost creată pentru a ajuta la ascunderea activităților criminale.

Conform raportului, pe lângă eliminarea camerei și a microfonului, modelele personalizate BlackBerry au fiecare sistem GPS, browser de internet, însă sistemul de mesagerie obișnuit a fost eliminat. Aceste telefoane au în plus un software Pretty Good Privacy (PGP) pentru criptare. În cazul în care un astfel de BlackBerry personalizat ajunge pe mâna organelor de drept, conținutul lui poate fi șters de la distanță de Phantom Secure.

Ramos a fost arestat pe 8 martie. Plângerea scrisă de un agent special FBI include câteva detalii despre utilizarea telefoanelor personalizate. Phantom Secure a ajutat carteluri majore de droguri și bande de crimă. O sursă din cartelul Sinaloa a declarat că banda sa a cumpărat telefoanele pentru a-și desfășura activitatea de trafic de droguri. Peste 20.000 de unități sunt considerate a fi folosite, dintre care jumătate numai în Australia. Telefoanele BlackBerry personalizate mai sunt folosite în Cuba, Mexic sau Venezuela.

Sursa: Engadget
Etichete: