iPhone X e un eșec pe care Apple îl recunoaște în secret

iPhone X e un eșec pe care Apple îl recunoaște în secret

iPhone X a făcut valuri la lansare, datorită designului nou pentru seria de telefoane, dar pe termen ceva mai lung lucrurile nu mai sunt la fel de roz.

În ultima vreme, au apărut din ce în ce mai multe speculații cu privire la apariția unui iPhone SE 2, iar asta ne face să ne gândim din ce în ce mai serios la faptul că acest telefon va apărea în viitorul apropiat pe piață. La asta va trebui să adăugăm de acum și faptul că iPhone X e un eșec, pe care compania nu-l recunoaște însă public.

Sunt șanse mari ca iPhone X să nu aibă parte de un succesor, conform lui Neil Campling, CEO al Mirabaud Securities. Într-un mesaj trimis investitorilor, care a ajuns în presă, analistul spune că eșecul telefonului se datorează strict prețului: ”consumatorii nu se mai preocupă de telefoanele foarte scumpe”, spune acesta. Firește, telefonul va rămâne la vânzare, dar alte unități noi nu vor mai fi produse.

Scrisoarea lui Campling indică faptul că Apple a greșit cu mult mai mult decât credea cererea pentru telefon, astfel că nu va mai scoate pe piață un nou model. Asta afectează nu doar compania în sine, ci și furnizorii care produceau componentele pentru dispozitiv.

Taiwan Semiconductor Manufacturing este o companie nominalizată de Campling, iar aceasta ar avea cele mai mari probleme în urma deciziei de renunțare la iPhone X. Compania are un surplus record de cipuri, iar TSMC s-ar putea să nu mai vadă nici un ban de pe urma investițiilor făcute. În plus, aceștia se confruntă și cu o scădere a acțiunilor.

Deși viitorul lui iPhone X s-ar putea încheia prematur, Apple are un plan pentru a scăpa din acest impas; aceștia ar putea aduce pe piață câteva modele de iPhone mai ieftine care să ia locul lui X.

Citește și:
Sursa: inverse.com