De ce prețul iPhone X sau iPhone 8 e cel mai discutat subiect

De ce prețul iPhone X sau iPhone 8 e cel mai discutat subiect

Prețul iPhone X sau iPhone 8, depinde cum îl va numi Apple, e cel mai de interes subiect. Nu e o premieră, e o realitate, cu o explicație simplă. 

Despre prețul iPhone 8 s-a discutat foarte mult în ultimele săptămâni. Recent, am aflat că modelul premium al Apple de anul acesta se va numi iPhone X, dar prețul încă rămâne cel mai de interes subiect. Cel mai des a fost vehiculată suma de 1.200 de dolari, ceea ce înseamnă mult, pentru că trece de-o barieră pe care alți producători n-au depășit-o, dacă nu punem la socoteală telefoanele placate cu aur și cu pietre prețioase.

Totuși, 1.200 de dolari nu-i atât de mult. Sigur, dacă prețul unui iPhone X ar fi atât de mare, nu ar fi la îndemâna oricui să-l cumpere, dar nici nu e cineva obligat să aibă cel mai bun telefon sau cel mai nou model de iPhone, fie că-i spune iPhone X sau iPhone 8. E vorba de un telefon, până la urmă, iar Galaxy Note 8 a trecut lejer la aproape 1.000 de dolari. În cazul iPhone X, Apple ar fixa prețul de 1.2000 de dolari pentru o versiune de top cu 512GB spațiu de stocare, până acum indisponibilă pe telefoane.

Revenind la ideea din titlu, ei bine, oamenii discută și-i interesează cel mai mult prețul iPhone X, pentru că la asta se pot raporta mai ușor. Ce înseamnă o cameră de 12 megapixeli? Ce înseamnă realitate augmentată sau un ecran OLED (până la urmă, nimeni nu s-a plâns de ecranul LCD de pe iPhone, iar Apple sigur poate găsi cuvinte bune de laudă pentru orice)? Specificațiile sunt greu de judecat la iPhone, pentru că un procesor cu două nuclee concurează lejer cu unul cu opt nuclee de pe Android. Și lista poate continua.

Prețul iPhone X sau iPhone 8 va șoca lumea (probabil). Apoi, va fi acceptat

Dar prețul este cel mai ușor de comparat. În fapt, prețul a fost încă de la primul iPhone cel mai de interes subiect, pentru că era imens raportat la piața de atunci. Acum, Apple va veni cu funcționalități noi, aplicații sau soluții, care să transforme și mai mult smartphone-ul într-un dispozitiv de care ai nevoie, să nu te gândești dacă e scump sau nu. Marele avantaj al companiei e că, spre deosebire de lumea Android, nu are concurent. E singura care lansează un iPhone, căruia poți să-i zici iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 7s, și până anul viitor nu mai vine unul nou.

Astfel, prețurile pentru iPhone X ar începe de la 1.000 de dolari pentru 64GB spațiu de stocare. În România, va ajunge la circa 1.000 de euro. Vor fi și versiunile mai ieftine, dar tot vom vedea milioane de telefoane vândute dintre cele premium. De la ora 20 vedem telefonul, comentăm ce are și ce nu are, iar în următoarea lună va fi plin internetul de teste în care un Note 8, un LG V30 sau chiar un Huawei Mate 10 vor fi comparate cu noul gadget Apple.

Până la urmă, dacă-ți faci griji legat de preț, ar trebui să te întrebi atât: cât ești dispus să plătești pentru ecosistemul Apple? Că, până la urmă, telefonul e doar un dispozitiv hardware, care ar fi fix un proptitor de ușă, dacă n-ar avea software. Așa cum Apple a renunțat la mufa de căști anul trecut pe iPhone 7, așa are nevoie și acum de câteva subiecte cheie pe care lumea să le trateze și să le ia în serios. Am început deja cu prețul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: