iPhone X și iPhone 8: preț, specificații și noutățile prezentate de Apple

iPhone X și iPhone 8: preț, specificații și noutățile prezentate de Apple

iPhone X a fost prezentat oficial. iPhone 8 și iPhone 8 Plus au fost, de asemenea, prezentate. Acestea sunt toate detaliile despre ele.

Apple a prezentat în Steve Jobs Theater un telefon aniversar și unul care să actualizeze modelul de anul trecut. Acestea sunt iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Primul este ceea ce Apple denumește viitorul tehnologie. Celelalte două modele sunt un fel de iPhone 7 mai bune, cu încărcare wireless și un procesor mai puternic. Ai mai jos toate informațiile despre telefoane. Prețul iPhone X începe de la 1.000 de dolari pentru 64GB. Va fi disponibil abia din 7 noiembrie.

Tot ce trebuie să știi: iPhone X – preț, specificații și cele mai mari schimbări pentru un iPhone

Tot ce trebuie să știi: iPhone 8 și iPhone 8 Plus: preț, specificații și noutățile aduse de Apple

Tim Cook, directorul Apple, a încheiat evenimentul din noul campus Apple cu o vorbă despre Steve Jobs: „Cred că ce-am lansat azi l-ar face fericit și pe Steve”. A încheiat cum a început, cu vorbe despre fondator și despre cel mai puternic simbol al companiei. Și înainte de iPhone X l-a introdus cu One more thing… celebrul citat al lui Jobs din timpul evenimentelor.

Mai jos vezi un live text cu informațiile prezentate în timp real. iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3, Apple TV. 


iPhone X: telefonul care definește viitorul, conform Apple

Preț iPhone X: 1.000 de dolari pentru versiunea de 64GB. Va fi și o versiune de 256GB, care cel mai probabil va costa 1.200 de dolari. Telefonul va fi la precomandă din 28 octombrie, iar livrarea va fi începând cu 3 noiembrie. Actuala gamă Apple e așa: iPhone SE la 350 de dolari, iPhone 6s pentru 450 de dolari, iPhone 7 la 550 de dolari și iPhone 8 la 700 de dolari. Da, prețurile variază în funcție de versiune.

Apple chiar vrea să crezi în încărcare wireless. A prezentat AirPower, un dispozitiv pe care pui toate dispozitivele Apple și toate se încarcă. De văzut dacă poți încărca și un Samsung, că folosește tot standardul Qi. Și de la încărcare wireless am trecut la un video cu Jon Ive, șeful responsabil de design la Apple.

La fel ca iPhone 8 și iPhone 8 Plus, iPhone X are procesor A11 Bionic cu toată performanța de care ai auzit înainte. Mai mult, iPhone X are o autonomie cu două ore mai bună decât iPhone 7. Și da, se încarcă wireless, pentru că nu avea de ce să nu.

iPhone X are două camere de 12 megapixeli, una cu f/1.8 și una cu f/2.4. Sistemul este la fel ca cel de pe iPhone 8 Plus, dacă ții socoteala. Are și patru LED-uri True Tone pentru lumină uniformă și să potrivească mai bine balansul de alb. Are stabilizare optică pe ambele camere, și telefoto, și wide, ceea ce nu-i rău deloc.

Cei de la Apple vorbesc prea mult despre animoji. E plictisitor și degeaba, aproape, dar pentru directorii companiei pare o mare șmecheri ce-au adus cu iPhone X. Poate știu ei ceva și nu știm noi restul.

Marginile de pe iPhone X sunt mai pronunțate decât ce-ai întâlnit la Samsung Galaxy S8 și pentru că ecranul nu e curbat. Aplicațiile arată puțin mai bine pe iPhone X, poate unde nu ai bucata neagră de jos. Încă sunt dezamăgit că dispare Touch ID, poate cea mai bună idee de la apa caldă încoace. Totuși, Face ID pare o tehnologie cu care să ne obișnuim, pentru că după iPhone X va fi copiată și de alții (și va fi îmbunătățită de cei care o au deja).

Și da, poți face emoji-uri animate cu camera de pe iPhone X. Craig Federighi a făcut un demo cu iPhone X, ca să știi la ce să te aștepți. Desigur, toți de la Apple sunt dați pe spate de inovație. Și da, e ceva diferit, față de conservatorismul din ultimii ani.

Face ID de pe iPhone X funcționează pentru autentificare, pentru Apple Pay și se adaptează în timp (în caz că ții telefonul atât de mult timp). Conform Apple, poate funcționa și dacă ai capul acoperit. Apple mizează mult pe camera TrueDepth de pe iPhone X.

Apple susține c-a lucrat cu mulaje de fețe, ca să nu poată fi înșelat sistemul. Astfel, sigur o poză nu va păcăli camera. Sau cel puțin în cuvintele lui Phil Schiller nu poate fi păcălită. Vom vedea la teste. E o șansă în 50.000 ca o persoană să îți poată debloca telefonul cu amprenta. Pe iPhone X, cu Face ID, e o șansă la un milion ca cineva să-ți deblocheze telefonul cu fața sa.

Procesorul A11 Bionic din iPhone X are un procesor neural, care îți analizează fața foarte bine și creează un model exact. Astfel, ai hardware specializat care să-ți recunoască fața, nu doar o cameră video ca în celelalte telefoane. Procesorul neural poate executa 600 de miliarde de operațiuni pe secundă. Procesarea e în timp real, așa că ar trebui să fie rapid. Ar trebui.

Butonul din lateral te ajută să lansezi ușor Siri, ca să îi comanzi. Când vine vorba de deblocare, ai Face ID. Te uiți la telefon și te… recunoaște. iPhone X are TrueDepth camera, ca să îți scaneze 3D camera. Și are alte electronice înghesuite în partea superioară, după cum vezi mai jos.

Ecranul se întinde pe toată fața, mai puțin partea de sus. Nu are buton Home, dar apeși pe ecran și îl activezi. Este un tap to wake care se folosește de 3D Touch. Sunt tot felul de gesturi ca să navighezi. De exemplu, un swipe de la bază te duce în ecranul principal. Butonul Power este pe lateral.

Tim Cook a introdus iPhone X, conform zvonurilor. Este frumos, are un ecran ciuntit pentru cameră foto și senzori. Are un ecran nou: Super Retina. Rezistă la apă, are două camere și 5,8 inci în diagonală, cu o rezoluție de 2.436 x 1.125 pixeli. Are 458 pixeli per inch, cea mai mare densitate de pixeli dintr-un iPhone. Și da, ecranul este OLED.

iPhone X / iPhone 8: Apple anunță noile telefoane

Prețul iPhone 8: 700 de dolari, pornește de la 64GB. Cea mai bună versiune e cu 256GB. Și atât, sunt doar două versiuni. iPhone 8 Plus începe de la 800 de dolari pentru 64GB. Precomenzile încep de pe 15 septembrie. Și în magazine ajunge pe 22 septembrie. iOS 11 vine pe 19 septembrie.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus suportă standardul Qi, ceea ce înseamnă că toate accesoriile pe care le-au creat alte companii vor funcționa cu telefonul Apple. Și iPhone 8 rămâne rezistent la apă, are Touch ID și difuzoare stereo. Vești bune.

Odată cu iPhone 8, Schiller a vorbit despre viitorul fără fire. Și căști AirPods, că viitorul fără fire trebuie să și coste. Dar iPhone 8 și iPhone 8 Plus are spate din sticlă tocmai ca să poată fi încărcat wireless. Și da, va fi încărcat wireless.

Firesc, a urmat un demo cu un joc pe iPhone 8. Realitatea augmentată sigur va susține niște aplicații foarte interesante. Poziția din lumea reală poate fi transpusă în joc și simți că faci parte din acțiune. Da, au mai fost demo-uri de tipul acesta, sună bine pe scenă, iar Google cu proiectul Tango a avut un avans, dar nu l-a fructificat.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus filmează full HD la 240 fps. Și 4K la 60 fps. Schiller a vorbit și despre realitatea augmentată. El l-a numit primul telefon dedicat acestei categorii de conținut. Se pare că a uitat de toate celelalte. Camerele sunt calibrate pentru realitate augmentată, e optimizată pentru low-light și captură la 60 fps, dar și monitorizarea mișcării.

Procesorul cu șase nuclee e distribuit astfel: două nuclee sunt dedicate performanței și puterii de calcul, cele patru sunt folosite când ai nevoie de mai multă baterie decât de putere.

iPhone 8 Plus are o cameră de 12 megapixeli cu f/1.8 alături de una de 12 megapixeli cu f/2.8. O opțiune nouă și interesantă care va fi disponibilă cu iOS 11: Contour Light, care îți permite să separi subiectul de fundal și, prin algoritm, schimbă lumină conturului persoanei căreia i-ai făcut poza. Și nu se limitează doar la atât. Vei avea diverse moduri de lumină, ca să accentuezi mai bine ce vrei să surprinzi în portret.

Schiller a anunțat că iPhone 8 are și un procesor nou de imagine, mai bun pentru fotografia în situații cu lumină puțină. Și dispune de reducere a zgomotului bazat pe hardware. Camera de pe iPhone 8 este de 12 megapixeli, senzor nou, stabilizare optică. Da, ambele modele de iPhone 8 vor avea stabilizare optică.

iPhone 8 vine în două versiuni: iPhone 8 și iPhone 8 Plus cu ecran de 4,7 inci și 5,5 inci. Are cip A11 Bionic. Are difuzoare stereo și cam aceleași opțiuni pe care le știai de la iPhone 7. Procesorul are șase nuclee, e construit pe 64 de biți, are 4,3 miliarde de tranzistori. iPhone 8 are un procesor cu 25% mai rapid decât telefonul de anul trecut. Placa grafică e cu 30% mai rapidă decât cea de pe A10.

Phil Schiller a venit pe scenă. Primul telefon despre care vorbește e iPhone 8. Arată ca un iPhone 7 puțin ajustat, dar Apple susține că designul a fost regândit de la zero. Da, așa se întâmplă mereu.

„În ultimul deceniu, am avut inovație după inovație”, se laudă Tim Cook.

Tim Cook a reluat scena ca să anunțe că va vorbi despre iPhone X / iPhone 8. Cum se împlinesc 10 ani de la primul, a trecut prin toate reușitele pe care Apple le-a avut cu acest telefon. Da, a avut Siri, Retina, multitouch pe listă.

iPhone X / iPhone 8: avem și un Apple TV, desigur

Apple TV va fi disponibil din 22 septembrie. Da, aceasta va fi data și pentru iPhone X / iPhone 8, prea vin toate în aceeași zi. Noul Apple TV va costa 180 de dolari pentru spațiu de stocare de 32GB și 200 de dolari pentru 64GB. Vechea versiune costă 150 de dolari cu 32GB.

Jenova Chen, CEO al thatgamecompany, a venit pe scena Apple ca să vorbească despre jocurile care vor fi disponibile pe Apple TV. El crede că jocurile aduc oameni mai aproape și asta e menirea producțiilor companiei lui. Se poate zice și așa, important e să aibă audiență. Jocul pe care l-a prezentat e ușor de controlat prin telecomandă.

Apple TV va avea și evenimente live din sport.

Apple TV are un procesor A10X, de două ori mai performant decât precedentul. Și o versiune nouă de tvOS, Mai important e că studiouri mari de la Hollywood au parteneriat cu Apple pentru conținut. Și listează filmele 4K la același preț cu cele HD. Ce ai cumpărat până acum trece automat la versiunea 4K HDR, fără să mai plătești ceva.

Apple TV 4K

Eddy Cue a vorbit despre 4K și HDR. Este următorul pas după ce ai mărit rezoluția. Totuși, Apple vine cam târziu să vorbească despre 4K și se prea poate ca asta să nu ajute Apple TV prea mult. Cue a prezentat foarte multe videoclipuri care ar trebui să-ți arate calitatea 4K HDR. Da, arată mai bine. Toți cei interesați de calitate știu deja. Ceilalți se mulțumesc cu full HD foarte bine. Sau cu televizoare clasice.

Apple TV a fost al doilea produs anunțat de Apple. Tim Cook a ajuns să vorbească despre evoluția televiziunii, despre imagini alb-negru și colorate, apoi a ajuns la 4K. Da, Apple TV 4K e aici. În caz că-ți păsa de așa ceva.

iPhone X / iPhone 8: primul produs anunțat e Apple Watch

Au fost anunțate noi brățări pentru Apple Watch. Ceasul costă 330 de dolari, fără 3G, sau 400 de dolari cu 3G. Altfel, Series 1 rămâne la 250 de dolari. Va fi disponibil din 15 septembrie la precomandă. Din 22 septembrie va fi livrat.

Apelul realizat prin Watch 3 de pe scena evenimentului a fost către o femeie care vâslea în mijlocul unui lac. Da, se auzea bine, poate un pic prea bine pentru condiții. Trecem peste.

Ecranul de pe Apple Watch este antena propriu-zisă, de unde și calitatea mai bună a semnalului. „Am integrat un SIM electronic și asta într-un spațiu în care nu îți permiți risipă de spațiu”, a spus Williams. Altfel, are aceleași dimensiuni ca Watch 2 și în spate e puțin mai ieșit în afară. Insesizabil. Da, demoul a inclus un apel realizat de pe ceas.

Apple Watch 3 are un procesor cu două nuclee, Siri și te ține conectat la internet, chiar și când nu ești lângă telefon. Și conexiunea WiFi e cu 85% mai rapidă. Cipul din interior, denumit W2, va controla mai eficient modulele Bluetooth și WiFi. Procesorul o face și pe Siri să vorbească, o premieră pentru ceas.

A fost anunțat Apple Watch Series 3 cu acces la rețele mobile. Și are un punct roșu pe coroană, ca să știi că e cel bun. Ideea Apple e că poți pleca fără telefon, ai același număr de telefon, ai acces la mesaje și poți folosi hărțile. Mai mult, pune muzică prin streaming la încheietură. Cumva firesc, că tot are Music.

Williams a anunțat Apple Heart Study. Va analiza ritmul cardiac și va avea o imagine generală asupra cetățenilor din SUA. watchOS 4 va fi lansat pe 19 septembrie. Vine cu toate opțiunile de mai jos.

Jeff Williams, director de operațiuni Apple, a vorbit despre noul Watch. Aduce o aplicație nouă de fitness, sugestii de antrenament și opțiuni pentru înot. S-a vorbit mult despre cum activitatea fizică e susținută la maximum de acest gadget. O opțiune bună: te va informa când identifică un ritm neobișnuit al inimii, dar nu faci mișcare.

Se pare că 97% din oameni sunt mulțumiți de Apple Watch. A urmat un video cu oameni care se bucură că au un ceas și că îi ajută. Oameni fac sport, trăiesc cu acest gadget, o duc mai bine, îî scapă de probleme. Da, frumos, inspirațional.

Primul produs despre care a vorbit Apple la evenimentul dedicat iPhone X / iPhone a fost Apple Watch. Este în top peste Rolex, Fossil, Omega și Cartier. „De când am lansat Series 2, Apple a văzut o creștere fenomenală”, a spus Cook. Au înregistrat o creștere de 50% de la an la an.

iPhone X / iPhone 8: ce mai face Apple în retail

A trecut aproape un sfert de oră din evenimentul de lansare iPhone X / iPhone 8 și încă se vorbește despre magazine. Apple are planuri mari ca să schimbe atenția spre experiențe, nu doar spre achiziție. Responsabilul companiei de retail a vorbit despre planurile pe care le au în Paris și cum restaurează clădiri vechi și le transformă în locuri moderne, dedicate tehnologiei (altare?).

A vorbit atât de mult despre magazine, că îți vine să cumperi ceva, doar ca să treci mai departe. Într-adevăr, Apple a construit o lume specială în jurul comerțului offline, dar situația „din teren” este mult diferit de ce-ți laudă directorii. Oricum, e vreme de tras de timp, cum face Apple de obicei, până la și 40. Atunci mă aștept să introducă iPhone X / iPhone 8.

Tim Cook a invitat-o la evenimentul de lansare a iPhone X / iPhone 8 pe cea responsabilă de magazinele Apple. Aparent, vor să le supranumească „piețe publice”, pentru că aduc oameni la un loc. Sigur, o idee bună, mai puțin când n-ai bani de produse.

Apple se va muta complet în Apple Park în următoarea perioadă și începe cu inaugurarea Steve Jobs Theater. Complexul Apple are 700 de metri pătrați de spațiu verde și peste 9.000 de copaci. Este alimentat cu energie regenerabilă 100% și are una dintre cele mai mari instalații dedicate folosirii energiei solare.

Directorul Apple a vorbit și despre problemele prin care trece America: „Suntem aici să vorbim despre câteva produse incredibile. Dar înainte de asta vreau să îmi rezerv un moment să discut despre ce s-a întâmplat în Florida și Texas”, a declarat acesta. Un discurs frumos al lui Cook și unul care nu i-ar fi fost caracteristic lui Jobs.

iPhone X / iPhone 8: evenimentul a început cu… Steve Jobs

Tim Cook vorbește despre cum ceea ce Steve Jobs a creat va fi mereu în ADN-ul Apple. Ceea ce e adevărat, că mereu se vorbește despre un faliment Apple din cauza actualei administrații. Și încă are succes.

Tim Cook, directorul Apple, deschide conferința dedicată iPhone X / iPhone 8. „Ador să-i aud vocea și mesajul lui inspirațional. Cred sincer că Steve Jobs trebuia să inaugureze acest teatru [dedicat lui]”, a declarat Cook.

Totul a început cu două minute de liniște în memoria lui Steve Jobs. Apoi s-a auzit vocea lui. E un monolog în care fondatorul Apple vorbește despre oameni care-și arată aprecierea față de societate. Va fi un eveniment pe care Apple îl vrea emoționant. Noi vrem iPhone X / iPhone 8.

Evenimentul a început cu un video creat de Apple prin care a prezentat exteriorul și interiorului campus. Arată ca un Apple Store imens, unde nu găsești produse la vânzare (ceea ce e cam trist). All You Need is Love de la Beatles a deschis acest eveniment. E muzică asociată cu Steve Jobs și, în special, cu a doua venire a lui la Apple, care a și dus la iPhone.

Toți directorii Apple sunt prezenți la eveniment (deloc surprinzător). Lansarea iPhone X / iPhone 8 se desfășoară în Steve Jobs Theater, din noul sediu Apple, un campus futurist la care a tot construit în ultimii ani. Este o aniversare interesantă. În urmă cu 10 ani, Jobs introduce primul iPhone.

Unul dintre cei invitați la conferința Apple în San Francisco susține că în sală este și directorul Dolby. Te poți aștepta la vești noi despre Apple TV, cu vești bune despre sunet și calitatea producțiilor. Despre Apple s-a zvonit că ar fi vrut și drepturile de difuzare pentru următorul fillm James Bond.

Răzvan Băltărețu
Articol scris de
Răzvan Băltărețu
Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși.
Comentarii
Răzvan Băltărețu
21:20 / 12.09.2017