Nokia 8 și primele impresii: Android curat și dotări tehnice excelente

Nokia 8 și primele impresii: Android curat și dotări tehnice excelente

Nokia a revenit anul acesta într-o oarecare forță. E vorba doar de marcă doar, iar telefoanele au Android. Iată ce ar trebui să știi despre cel mai nou.

Nokia 8 are un ecran de 5,3 inci la rezoluție QuadHD, dar primul lucru pe care îl observi este versiunea curată de Android. Vine cu Nougat 7.1.1 și foarte probabil va primi curând actualizare la Android Oreo. Ca hardware stă excelent: Snapgradon 835 cu opt nuclee, 4GB de memorie RAM, 64GB de stocare internă și cu o cameră foto duală cu lentile branduite Carl Zeiss: senzor monocrom și senzor color de câte 13 megapixeli.

„Telefonul nu este rău, este doar lipsit de un design proeminent, nu seamănă nici cu Lumia, nici cu modelele Nokia dinainte de smartphone, nici cu altceva. […] este ca un Alcatel, ca un ZTE, are forma de telefon normală, cam toate aduc cu S6, cu buton Home oval și cam atât. E drept, nu este deloc un telefon banal, are atuurile lui, doar că design-ul nu este unul dintre ele”, scrie ComputerBlog despre Nokia 8 într-un hands-on realizat la IFA 2017.

Prețul la care ar putea ajunge în magazinele din România, foarte probabil, va fi de aproximativ 600 de euro. Rămâne de văzut dacă intră și în oferta operatorilor, pentru un cost mai mic la achiziție. Specificațiile tehnice sunt foarte bune, iar folosirea Android stock te face să crezi că poate primește actualizări suficient de des, cât peste un an sau doi să nu devină o povară. „[…] există o nostalgie după brandul Nokia în piață, dar multă lume nu va plăti sume mari pentru un nou telefon finlandez”, mai scrie Dan Dragomir despre piața în care s-ar învârti Nokia 8 în România.

În altă ordine de idei, de la HMD Global, compania care gestionează marca Nokia, mai este așteptat un flagship: Nokia 9. Acesta ar fi comparabil cu Galaxy Note 8 sau iPhone 8, dar încă n-au apărut suficiente zvonuri despre el ca să fie o certitudine. De asemenea, toamna va mai avea și lansarea Google Pixel 2, pe lângă ce pregătește Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: