Nokia 8 promite să fie un concurent serios pentru iPhone 8 și Galaxy Note

Nokia 8 promite să fie un concurent serios pentru iPhone 8 și Galaxy Note

După o pauză de câțiva ani, în 2017 am avut deja parte de câteva telefoane create sub brandul finlandez. Acum ne pregătim de lansarea Nokia 8.

HMD Global deține drepturile pentru realizarea de smartphone-uri sub brandul Nokia. Până la această oră, compania finlandeză a adus deja pe piață câteva gadgeturi atractive, cu specificații decente și un preț rezonabil. Deși au fost dedicate segmentului de piață entry level, respectivele dispozitive au reprezentat o soluție atractivă pentru cei care și-au dorit un terminal ieftin cu o versiune „curată” de Android.

Dacă tot au făcut valuri în zona de terminale mainstream, cei de la HMD își dedică atenția în continuare segmentului high end de telefoane. Din acest motiv, au început să circule pe internet de câteva luni zvonuri despre un iminent Nokia 9. Respectivul telefon se pare însă că va fi însoțit de Nokia 8 la lansare.

Nokia 8 nu a fost până în prezent subiectul multor speculații, dar cei de la GSMArena au obținut câteva detalii tehnice despre el ce s-ar putea să fie adevărate. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, dispozitivul are toate șansele să fie un concurent serios pentru telefoane gen Galaxy S8. Nu de alta, dar este construit în jurul unei configurații hardware similare cu cea a smartphone-ului Samsung.

nokia-8

În mod evident, nu putem confirma veridicitatea informațiilor, dar merită luate în calcul. Aparent, Nokia 8 va ascunde la interior combinația dintre un Snapdragon 835 de la Qualcomm, cu 4GB RAM și un GPU Adreno 540. Sistemul de operare preinstalat este Android 7.1.1, iar rezoluția nativă este 2K – 1440 x 2560 pixeli. Luând în calcul densitatea de pixeli de 599 PPI, diagonala ecranului ar trebui să fie în jurul valorii de 5,3 inci.

În privința datei de lansare, HMD Global are un eveniment de lansare programat pentru 16 august, deci nu este exclus ca Nokia 8 și Nokia 9 să fie dezvăluite în acel context în toată splendoarea lor.

 

Citește și: