LG G6: Tot ce trebuie să știi după lansarea de la MWC 2017

FEATURE
LG G6: Tot ce trebuie să știi după lansarea de la MWC 2017
26 feb. 2017 | 17:10

LG G6 este foarte aproape de lansarea oficială și avem deja o mulțime de informații despre următorul flagship al companiei sud-coreene.

[related]

Evenimentul de lansare al flagship-ului LG G6 a avut loc la MWC 2017, la Barcelona, iar cu această ocazie am aflat mai mult detalii despre telefon. Astfel, acesta va avea un format de ecran nou, de tipul 18:9, care aduce un grad sporit de imersivitate în ceea ce privește conținutul video sau jocurile. De asemenea, telefonul beneficiază și de Dolby Vision, fiind primul smartphone de acest fel din lume.

Tema evenimentului a fost ”learning from you”, având în vedere că s-a pus accentul pe feedback-ul venit din partea clienților, care au spus ceea ce își doresc de la un telefon. Dispozitivul vine cu protecție împotriva prafului și a apei, fiind certificat IP68. Smartphone-ul are o baterie generoasă, de 3300mAh, dar și un sistem de răcire pasivă, pentru o disipare cât mai bună a căldurii.

Sistemul de camere foto duale are senzori cu rezoluția de 13MP și unghi de vizualizare de până la 125 de grade, existând și posibilitatea de filmare 4K. LG G6 este disponibil în variantele de culoare Ice Platinum, Astro Black și Mystic White. Momentan, însă, nu există detalii cu privire la data oficială de lansare sau la prețul telefonului.

LIVE TEXT

13:54 – Prezentarea lui LG G6 s-a încheiat, fără detalii despre disponibilitate sau prețuri.

13:49 – Camerele principale pot surprinde imagini în HDR10 și video de rezoluție 4K.

13:47 – LG G6 folosește un sistem de camere duale, cu un câmp de vizualizare de până la 125 de grade.

13:43 – LG G6 este optimizat pentru Google Assistant, iar Scott Huffman de la Google vorbește despre inteligența artificială.

13:42 – LG G6 este rezistent la apă și la praf, fiind certificat IP68.

13:41 – Bateria lui LG G6 are o capacitate de 3300mAh și un sistem de răcire pasivă.

13:40 – LG G6 este disponibil în variantele de culoare Ice Platinum, Astro Black și Mystic White.

13:38 – G6 a renunțat la toate elementele care ar putea afecta imersivitatea în timpul folosirii. De exemplu, colțurile ecranului sunt rotunjite.

13:37 – Studiile arată că lățimea ideală a unui smartphone este de 72mm; în mod surprinzător, aceasta este și lățimea lui G6.

13:29 – Atunci când cumperi un LG G6, vei primi și conținut în valoare de 200$ în 6 jocuri, între care și Temple Run 2. Jocurile sunt deja optimizate pentru noul format de ecran.

13:26 – Giles Baker ne spune că LG G6 este primul telefon din lume care beneficiază de tehnologia Dolby Vision, pentru o calitate a imaginii cât mai ridicată.

13:25 – Aplicațiile din Play Store, dar și videoclipuri ale serviciilor de streaming precum Amazon vor fi pregătite pentru noul format video.

13:21 – LG G6 este ”bigger, smaller, better”, având un ecran mare într-un format compact.

13:20 –  Pentru 69% dintre pasionații de smartphone-uri, este important ca telefonul să aibă un ecran generos.

13:15 – Andrew Coughlin și Ian Hwang urcă pe scenă, pentru a discuta despre telefon.

13:13 – Inovațiile acestui telefon vor fi folosite și de către alte smartphone-uri LG.

13:12 – Ecranul este denumit FullVision, având un format 18:9. LG speră ca acesta să devină un nou tip de format standard pentru ecrane.

13:10 – LG G6 este dezvăluit într-un teaser video.

13:07 – ”Learning from you” este tema acestui eveniment.

13:03 – Georgie Barrat va prezenta acest eveniment. Seong-jin Jo, CEO-ul LG Electronics urcă pe scenă.

13:01 – Evenimentul a început și poate fi urmărit și pe live stream-ul de mai sus.

Aici vei putea găsi update-uri în timp real de la lansarea LG G6, de la MWC 2017, începând cu ora 13:00. 

Știm deja mai toate detaliile cu privire la noul telefon al celor de la LG, astfel că tot ce ne mai rămâne de făcut este să așteptăm lansarea oficială. Până atunci, însă, cel mai bine este să punem cap la cap tot ce știm, pentru a înțelege mai bine ce va oferi noul dispozitiv celor interesați.

Ce specificații va avea LG G6 și care este data de lansare

Cele mai probabile specificații ale viitorului flagship promit performanțe destul de ridicate ale telefonului. Astfel, acesta va beneficia de un procesor Snapdragon 821 quad-core, care rulează la 2,35GHz + 1,6GHz, având, de asemenea, și o placă video Adreno 530. Telefonul va beneficia de 6GB de memorie RAM, iar la capitolul spațiu de stocare, acesta va oferi 64 sau 128 de GB. Va exista și posibilitatea de folosire a cardurilor microSD, cu dimensiuni de până la 256GB. În plus, smartphone-ul va avea și un senzor de amprentă, aflat pe partea din spate.

Telefonul va fi prezentat pe 26 februarie, în cadrul evenimentului de lansare de la MWC 2017, în timp ce planurile pentru vânzare indică data de 10 martie pentru intrarea în stocurile magazinelor. Telefonul ar urma să aibă un preț de 750 de dolari.

LG G6 oferă un nou format de ecran și un sistem de răcire a bateriei inedit

Ecranul noului LG G6 vine cu un format inedit. Chiar dacă majoritatea telefoanelor de pe piață folosesc formatul 16:9 pentru afișaj, LG mizează pe un ecran cu formatul 18:9. Acesta va avea și o rezoluție pe măsură, de 2880 x 1440 pixeli, iar diagonala acestuia va fi de 5,7 inci.

LG G6 este primul telefon din gama producătorului sud-coreean care va folosi un sistem de răcire pasivă. Astfel, căldura degajată de baterie va fi disipată mult mai eficient, astfel încât să nu apară incidente neplăcute. Cu toate că sistemul este folosit deja de câteva telefoane de pe piață, este o premieră pentru LG și s-ar putea să îl vedem introdus și în cadrul altor telefoane, dacă se dovedește a fi unul de succes. Bateria ar putea avea o capacitate de 3200mAh.

Un telefon recomandat audiofililor

LG G6 vine cu îmbunătățiri și pe partea audio. Astfel, în centrul atenției va fi un quad-DAC pe 32 de biți ce promite să ofere o calitate îmbunătățită a calității sunetului. Convertorul digital-analog va oferi un control independent pe fiecare canal audio pentru un sunet mai curat și mai echilibrat. Evident, astfel de îmbunătățiri ne confirmă faptul că jack-ul de căști de 3,5mm rămâne la locul lui în cadrul acestui flagship, LG nedorind să facă pasul către un alt tip de conector.

Camerele foto aduc îmbunătățiri semnificative

Camerele foto ale lui LG G6 vor fi extrem de performante. Avem destul de puține detalii despre camera foto secundară, ar știm că aceasta va avea, cel mai probabil, un senzor de 12 megapixeli și un unghi de vizibilitate de 100 de grade.

Pe de altă parte, sistemul dual de camere foto principale va oferi doi senzori de 13 megapixeli. De asemenea, una dintre aceste camere are un unghi larg de vizualizare, de aproximativ 125 de grade, fiind echivalent cu unghiul natural de vizualizare al ochiului uman. Cu alte cuvinte, vei putea surprinde într-o fotografie aproape tot ceea ce vezi în câmpul vizual.

Device-ul oferă și o serie de moduri noi de fotografiere, prin care să poți folosi la maximum posibilitățile camerei. Astfel, poți surprinde imagini cu raport 1:1, dar poți crea și GIF-uri, combinând între 2 și 100 de imagini pe care le-ai surprins.