iPhone X vine cu noutăți importante ce au fost trecute cu vederea

iPhone X vine cu noutăți importante ce au fost trecute cu vederea

Apple a dezvăluit trei smartphone-uri noi în urmă cu aproximativ o săptămână. Cel mai important dintre ele este iPhone X ce va fi disponibil în noiembrie.

În cadrul conferinței desfășurate în amfiteatrul Steve Jobs, oficialii gigantului din Cupertino au anunțat un iPhone cu schimbări radicale față de telefoanele anterioare ale brandului. Cu numele iPhone X, acest dispozitiv are scopul de a celebra 10 ani de iPhone-uri.

Deși în săptămâna care a trecut nu a existat o zi fără una sau două știri despre cel mai interesant iPhone din ultimii patru ani, există totuși câteva particularități ce au fost neglijate. Cele mai importante dintre ele le voi menționa mai jos.

Toată lumea știe că iPhone X, la fel ca iPhone 8 sau iPhone 8 se vor încărca wireless. Nu este însă foarte evident că se vor încărca în doar 30 de minute până la 50% printr-o tehnologie de încărcare rapidă. Din păcate, pentru a profita de această funcție, ai nevoie de un cablu USB-C la Lightning și de un MacBook sau un încărcător USB-C de priză.vanzari iphone-8-and-iphone-x

Deși camera frontală are aceeași tehnologie dintr-un senzor Kinect, când vine vorba de fotografii, se rezumă la imagini cu o rezoluție de 7 megapixeli, la fel ca în cazul iPhone 7 și 7 Plus. Cu alte cuvinte, procesul de autentificare FaceID face minuni, dar selfie-urile vor rămâne neschimbate.

Filmele și fotografiile realizate cu iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi mai mici fără vreun compromis de calitate datorită adoptării standardelor de compresie High Efficiency Image Format (HEIF) și High efficiency Video Compression (HEVC). Astfel, ar trebui să poți realiza mai multe imagini și clipuri video în același spațiu.

Noile smartphone-uri Apple se numără printre primele din lume care suportă pentru localizare noul sistem Galileo, lansat în mod oficial la finele lui 2016. Modelel anterioare de iPhone au folosit GPS – dezvoltat de armata americană și GLONASS, dezvoltat de ruși. Ca referință, Galileo a fost realizat sub supravegherea Comisiei Europene. Pentru zona Asia-Pacific se va folosi QZSS pentru o localizare mai precisă.

iPhone X este primul și singurul iPhone cu ecran OLED. Cu toate acestea, Galaxy Note 8 are o putere luminoasă de aproape două ori mai mare – 1240 de niți versus 625 de niți în iPhone X. Acestea valori au fost măsurate de cei de la Display Mate. Merită avut în vedere că o cantitate prea mare de lumină pe un ecran poate influența negativ acuratețea culorilor afișate. În review-urile de Note 8, nu a fost însă evident un astfel de fenomen.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: