Google Drive se schimbă: care sunt modificările și ce trebuie să faci

, 13 Sep, 13:40

Serviciul de stocare Google Drive va fi oprit din martie 2018 pentru aplicațiile desktop. Modificările nu sunt majore, dar trebuie să te obișnuiești.

În cazul în care vei auzi despre cum Google ucide Drive, nu te panica, nu este cazul. Asta pentru că Drive este unul dintre produsele principale ale gigantului și nu va pleca nicăieri.

Ce se va schimba cu Google Drive

Modificările Google Drive sunt limitate la clienții săi pentru Windows și mac OS. E simplificată sincronizarea fișierelor către și de pe Google Drive pe un desktop sau laptop, la fel ca Dropbox .

Utilizatorii își pot înlocui aplicațiile Drive pentru Windows și mac OS cu un nou instrument numit Backup & Sync, pe care Google l-a anunțat în iulie. Nu diferă prea mult de aplicațiile vechi, dar oferă o copie de rezervă mai completă pentru întregul computer.

Ca în vechea aplicație Google Drive, Backup & Sync îți permite să selectezi anumite dosare de pe Google Drive pentru a le sincroniza cu computerul, astfel încât nu trebuie să ai totul pe desktop sau laptop simultan. Anterior, Drive și Photos au avut aplicații de desktop separate pentru sincronizare. Unul dintre avantajele noului program este că le va combina pe cele două: Backup & Sync și îți permite să încărci imagini în Google Photos, dar și fișiere pe Google Drive.

Ce nu se va schimba cu Google Drive

Poți continua să utilizezi Google Drive pentru a crea documente, foi de calcul și prezentări și să încarci fișiere de pe computer prin browser. În mod similar, aplicațiile mobile pentru Android și iOS vor arăta la fel. Chiar și planul tău de stocare, dacă ai plătit pentru unul, va rămâne intact. Sau, dacă nu, vei avea cât ai gratis.

Ce trebuie să faci ca să-ți salvezi datele din Google Drive

Pur și simplu descarcă și instalează Backup & Sync. Nu îți face griji pentru dezinstalarea aplicației Google Drive existentă, deoarece noul program se va ocupa de asta. Backup & Sync va prelua chiar și setările pe care le-ai configurat deja. După ce ai terminat instalarea, verifică dacă aplicația sincronizează dosarele pe care le dorești.

Google va retrage suportul pentru aplicație în 11 decembrie 2017, ceea ce înseamnă că nu va primi noi actualizări și nici nu vor fi rezolvate alte probleme. Pe 12 martie 2018, Google va bloca serviciul definitiv.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail