Google Backup and Sync: toate fișierele tale sunt acum în siguranță

Google Backup and Sync: toate fișierele tale sunt acum în siguranță

Google Backup and Sync este cea mai nouă aplicație de la Google care te ajută să nu-ți mai pierzi niciodată fișierele importante.

Indiferent dacă este vorba de fotografii sau documente de la birou, este foarte important să-ți dedici un pic de timp pentru a le face o copie de siguranță. În ziua de azi, circulă online foarte multe infecții de tip ransomware și nu te aștepți să rămâi fără acces la întreaga ta colecție de fișiere, dar este foarte probabil să se întâmple acest lucru. Din acest motiv, dacă nu cumva ești amator de o colecție de hard disk-uri externe, cea mai bună soluție implică să te obișnuiești cu backup-ul în cloud.

La această oră, există online foarte multe servicii de stocare și backup automatizat în cloud. Google Drive se numără printre cele mai de încredere, iar gigantul din Mountain View a decis să faciliteze crearea de copii de siguranță în Drive printr-un nou utilitar.

În urmă cu aproximativ o lună, am discutat pentru prima oară de Google Backup and Sync. La momentul respectiv, serviciul se afla încă în beta și se pare că au fost întâmpinate mici probleme de funcționalitate. Între timp, acestea s-au remediat. Din acest motiv, de câteva zile s-a lansat versiunea finală a clientului de backup pentru PC-uri cu Windows și sisteme Apple. Acesta este surprinzător de ușor de folosit, iar după instalare îți oferă opțiunea să-ți alegi directoarele importante de pe hard disk pe care le dorești salvate în cloud. Nu te oprește nimeni să selectezi carduri SD, stick-uri USB sau aparate foto conectate la PC.

Merită reținut că această soluție este dedicată în principal utilizatorilor casnici. Pentru corporate și business, Google recomandă în continuare utilizarea clientului anterior de Google Drive. În teorie, până la sfârșitul anului, va apărea Drive File Streaming pentru abonații business la G Suite, dar acela se află momentan în beta.

Cei care vor să-și descarce noul utilitar Google Backup and Sync sau vor să obțină mai multe informații despre modul în care funcționează, pot parcurge această postare de pe blogul oficial Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: