Cu noul Backup and Sync, Google Drive vrea să devină o oglindă a întregului tău sistem

Cu noul Backup and Sync, Google Drive vrea să devină o oglindă a întregului tău sistem

Google Drive este serviciul de stocare al datelor în cloud de la Google, iar aplicația Backup and Sync va reprezenta cel mai important update de funcționalitate.

Este foarte probabil să folosești deja Google Drive. Indiferent dacă ești utilizator de Google Photos sau Gmail, utilizezi de ceva timp cei 15GB de spațiu gratuit pe care gigantul din Mountain View ți-i pune la dispoziție în cloud. Printr-un utilitar dedicat, același Google Drive poate fi folosit pentru sincronizarea fișierelor dintr-un anumit director de pe PC sau Mac cu fișierele urcate în cloud de-a lungul anilor.

Deși rețeta descrisă mai sus este una destul de bine pusă la punct și este identică cu funcționalitatea OneDrive și DropBox pe Windows sau Mac, cei de la Google s-au decis că a sosit momentul unei schimbări. Din acest motiv, în curând va fi disponibil un utilitar intitulat Backup and Sync. După cum îi spune și numele, viitorul progrămel nu va mai funcționa implicit doar la nivelul unui anumit director pe care ți l-ai stabilit tu pentru fișiere din Google Drive. În schimb, va automatiza procesul generării unei oglinzi pe serverele Google a celor mai importante directoare de pe PC (Desktop, Documents și Pictures), la care se mai adaugă unele definite manual de tine la momentul configurării inițiale sau ulterior.

Google Backup and Sync nu va fi un software separat de Google Drive, ci va reprezenta cea mai recentă versiune a aplicației client pentru PC-uri cu Windows și sisteme Apple. Va avea o interfață cât se poate de prietenoasă și ușor de înțeles. Noua aplicație ilustrată în imaginea de mai jos va fi disponibilă începând cu 28 iunie și va înlocui atât aplicația anterioară Google Drive, cât și utilitarul de backup automat pentru Google Photos.

Din motive greu de înțeles, oficialii companiei americane au insistat pe faptul că noul software este dedicat utilizatorilor obișnuiți, casnici. Pentru segmentul business de utilizatori Google Drive se va lansa un utilitar separat.

Google Drive backup and sync

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: