Elon Musk crede că are racheta perfectă ca să cucerească Marte

Elon Musk a anunțat planurile SpaceX pentru o nouă rachetă, despre care spune că va ajunge pe Marte în 2022.

Elon Musk are visuri mărețe. Noua rachetă în care investește este mai puternică decât oricare dintre celelalte dezvoltate de SpaceX sau NASA. Cea nouă se numește BFR și este mai mică decât cea anunțată la același eveniment anul trecut (Congresul Aeronautic Internațional din Australia). El crede că poate că va oferi călătorii rapide în jurul Pământului, lucru deja detaliat de PLAYTECH. Musk spune că rachetele ar putea fi folosite pentru a călători între orașele de pe Pământ. Traseul de la New York la Shanghai ar putea fi făcut în doar 39 de minute. Cu toate acestea, Musk are reputația de a stabili termene pe care nu le poate îndeplini. 

Musk a spus că intenționează să înlocuiască toate celelalte vehicule spațiale SpaceX (rachetele Falcon 9 și Falcon 9 Heavy și capsula Dragon) cu acest nou sistem. După spusele lui, odată ce BFR este în funcțiune, primele sarcini vor fi lansarea unui satelit și transportarea încărcăturii și echipajului către ISS.

Apoi, va face drumul spre Lună. „Aceasta va ajuta la crearea unei baze lunare. Suntem în 2017, ar trebui să avem o bază lunară până acum”, a spus Musk. După care urmează Marte, bineînțeles. Partea superioară a rachetei va fi suficient de mare pentru 40 de cabine, iar fiecare dintre acestea ar putea fi ocupată cinci sau șase persoane. Acestea ar avea un adăpost pentru furtunile solare, dar și o zonă de divertisment.

Musk a spus că, după misiunea inițială din 2022 pe Marte, intenționează să trimită patru BFR pe Marte în 2024, dintre care două urmează să aibă echipaj. Planul lui Musk este să le dea apă și să extragă dioxidul de carbon din atmosferă pentru a face combustibil pentru misiunile de întoarcere.

În ceea ce privește aterizarea pe Marte, una dintre cele mai dificile probleme în zborul spațial, Musk spune că nava spațiale va folosi o metodă de aterizare similară cu cea folosită de rachetele Falcon 9. „În aproximativ șase luni, cel mult nouă ar trebui să începem să construim prima navă. Mă simt destul de încrezător și cred că putem finaliza nava și să o lansăm cam în cinci ani”, spune Musk, potrivit New Scientist.