Elon Musk vrea să călătorim cu rachete pe Pământ [VIDEO]

Știm deja că Elon Musk are planuri ambițioase cu rachetele, însă cele mai noi gânduri ale acestuia sunt și mai intrigante.

Musk a vorbit despre noile planuri ale SpaceX cu privire la călătorii pe Lună și pe Marte, însă finalul discursului său a fost, fără doar și poate, cea mai interesantă parte. Acesta consideră că am putea folosi rachetele interplanetare construite de către companie pentru a călători pe distanțe lungi, pe Pământ.

Acesta a prezentat un video demonstrativ al ideii, susținând că un astfel de mijloc de transport le va permite clienților să facă majoritatea curselor lungi în doar 30 de minute și să ajungă oriunde pe planetă în mai puțin de o oră. Partea cea mai bună ar fi că prețul unui bilet ar fi similar cu cel al unui bilet de avion la clasa economică.

În videoclipul SpaceX, pasagerii merg cu o barcă până la platforma de lansare, amplasată în apropiere de New York City. Aceștia se urcă la bordul unei rachete similare cu cea pe care Musk vrea să o folosească pentru a trimite oamenii pe Marte. În loc să meargă spre o planetă străină, însă, racheta călătorește spre Shanghai.

11.000 de kilometri și 39 de minute mai târziu, racheta reintră în atmosferă și aterizează așa cum o fac rachetele Falcon 9. Există și alte rute propuse, cum ar fi Londra – New York, călătoria având o durată de doar 29 de minute.

Sunt destul de multe variabile demne de luat în calcul când vine vorba de un astfel de mijloc de transport, iar cea mai importantă o reprezintă riscul aterizărilor, deși în ultima vreme, rachetele celor de la SpaceX se descurcă din ce în ce mai bine și la acest capitol.

Sursa: theverge.com