Elon Musk dezvăluie toate eșecurile explozive ale programului SpaceX [VIDEO]

Elon Musk are o colecție impresionantă de videoclipuri cu eșecuri ale rachetelor Falcon 9, din programul SpaceX, și a promis că le va publica.

Ca întotdeauna, Musk se ține de promisiunile pe care le face, astfel că astăzi și-a onorat spusele din data de 31 august. La acea vreme, Musk afirma că în curând va oferi publicului un montaj cu eșecurile explozive ale rachetei Falcon 9. Astfel, în cele două minute ale videoclipului de mai sus, poți vedea milioane de dolari făcute scrum în doare câteva secunde.

Pentru Musk, o asemenea colecție de eșecuri este mai degrabă un tur al victoriei și ceva de care poate să râdă ușurat, privind în urmă. În urmă cu o săptămână, SpaceX a reușit să aterizeze o nouă rachetă de tip Falcon 9, după ce aceasta a fost folosită pentru lansarea unui avion, plecând de la Cape Canaveral.

Au trecut aproximativ zece ani de încercări și de eșecuri pentru Musk și SpaceX, timp în care o mulțime de rachete au explodat din diverse motive și în diverse momente ale zborului, chiar și la câteva secunde distanță de aterizări de succes.

Cu toate acestea, Elon Musk spune că mai sunt multe de făcut până ca lucrurile să fie așa cum dorește, echipa având în continuare mult de lucru până ca propulsoarele Falcon 9 să fie complet refolosibile. Când toate componentele rachetei vor putea fi refolosite, atunci costurile vor scădea chiar și de 100 de ori.

Până atunci, însă, ne putem bucura de videoclipul promis de Elon Musk, în care vedem diversele moduri în care au eșuat rachetele Falcon 9, din programul SpaceX.

17:24 14.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video