Cele mai bune filme care ajung pe Netflix în octombrie

Cele mai bune filme care ajung pe Netflix în octombrie

Octombrie bate la ușă și odată cu ea vine și noul an universitar. Pentru asta, de la Netflix, ai o listă de filme la care să te uiți când nu ai chef să înveți.

Știu că atunci când trebuie să înveți ai chef de orice altceva, dar numai nu de deschis cartea. Cum filmele sunt la îndemâna oricui, mai ales de când Netflix a venit și în România în 2016, ele sunt cea mai bună alegere de a-ți pierde timpul. Netflix scoate din biblioteca sa cele mai bune filme pe care să le vezi în octombrie.

Poți începe lista cu cele mai bune filme de la Before Midnight

Before Midnight (2013) este al treilea film din trilogia lui Richard Linklater, după  Before Sunrise (1995) ași Before Sunset(2004). Deci, dacă nu ai văzut primele două ecranizări, probabil vei fi puțin pierdut. Cu toate acestea, povestea lui Linklater despre un cuplu care își examinează relația de ani de zile nu e atât de inaccesibilă. Filmul îi are în prim-plan pe Jesse (Ethan Hawke) și Celine (Julie Delpy) care se află în Grecia.

Au trecut nouă ani de când s-au reîntâlnit, în Franța, în timpul turneului lui pentru promovarea unui roman și aproape 20 de ani de când s-au cunoscut, într-un tren spre Viena. La precedenta lor întâlnire, în „Before Sunset”, cei doi erau deja mai puțin idealiști și vedeau lumea mai puțin boemă. Acum, sunt împreună și au două fiice gemene. Deși pare că lucrurile s-au așezat în sfârșit pentru cei doi, totul este doar o aparență, pentru că pe parcurs vor interveni câțiva factori peste care trebuie să treacă, dacă vor să-și continue viața în doi.

Recomandarea mea ar fi să tragi un ochi și peste primele două filme și să vezi ce le-a luat atât de mult până au hotărât să fie împreună și cum au reușit să nu se uite, după tot acest timp

Blood Diamond e clar în orice top cu cele mai bune filme

Leonardo DiCaprio s-a străduit din greu să câștige un Oscar, aproape 20 de ani, și la primit în cele din urmă pentru The Revenant. Însă, de-a lungul timpului, au existat mai mult filme din care trebuia să-i fie recunoscută munca. Blood Diamond este un film thriller de război din 2006, co-produs și regizat de Edward Zwick, cu DiCaprio, Jennifer Connelly și Djimon Hounsou în rolurile principale

Titlul se referă la diamantele sângerii, care sunt obținute în zonele de conflict armat, iar banii merg către finanțarea grupurilor de insurgenți. Leonardo face un rol bun în acest film, însă Hounsou este cel care dă suflet prin situația sa. Un bărbat care este separat de familia sa și trebuie să se angajeze în comerț, ghidat de dorința și speranța că într-o zi se va întoarce acasă, sigur rupe câteva inimi.

În contextul războiului civil care a dus Sierra Leone în haos în anii ’90, Blood Diamond prezintă povestea lui Danny Archer, un fost mercenar din Zimbabwe, și a lui Solomon Vandy, un pescar din tribul Mende. Amândoi sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate diferit. amândoi lucrează să găsească un rar diamant roz, genul de piatră prețioasă în stare să-ți transforme viața sau să-i pună capăt.

Printre cele mai bune filme de la Netflix ai și Eyes Wide Shut

În 1999, suspansul, succesul și speculațiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani a făcut din Eyes Wide Shut o adevărată revelație pentru cinefili, fiind mai mult o dramă a relațiilor amoroase. Imaginile din spatele multor momente prezentate în acest thriller încărcat de sex ar putea fi înfiorătoare,însă chiar aceste lucruri fac ca publicul să nu-l respingă.

Există și o dimensiune adăugată a realității amare, căci în timp ce căsătoria lui Tom Cruise și Nicole Kidman pe ecran pare să aibă o șansă, ei vor divorța în cele din urmă, doi ani mai târziu de la lansarea filmului. Ecranizarea este plină de  scene de sex, deloc timide, și urmărește impasul unei relații a cuplului new yorkez Harford, dar și tentativele disperate ale soțiilor de a-și învinge frustrările.

Ai pe Netflix și Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

Cu mult timp în urmă, se zvonea că Will Ferrell urma să realizeze o trilogie completă a filmelor cu un protagonist al cărui nume urma să fie parafat „RB”.  Ei bine, Talladega Nights: The BAllad of Richy Bobby este o comedie alimentată de pilotul de curse NASCAR, Ricky Bobby (Will Ferrell) care are o atitudine de erou, după principiul ”câștig cu orice preț”. El și partenerul său fidel, Cal Naughton (John C. Reilly) care îi este și prieten din copilărie, formează un duo imbatabil și  reușesc mereu să termine cursele pe locurile 1 și 2, Cal fiind mereu al doilea.

Atunci când șoferul francez de Formula Unu Jean Girard (Sacha Baron Cohen) îi provoacă pentru supremația curselor NASCAR, Ricky Bobby trebuie să-și învingă temerile și sa se lupte cu Girard pentru a fi cunoscut drept cel mai tare șofer de curse. Filmul este relaxant și foarte amuzant, numai bun de o seară liniștită. Fără învățat.

Meet The Robinsons e o animație demnă de cele mai bune filme

Cu cât Disney încearcă să facă din Frozen noua franciză, cu atât mai multe dintre succesele lor pentru care nu au făcut atât de multă zarvă încep să fie recunoscute la valoarea lor reală. Meet The Robinson este pe punctul de a se îndrepta spre Netflix și, deși nu este așa de recunoscut ca un basm mai recent cu tematică scandinavă, acesta ar putea fi considerat un film Disney superior. Între glumele memorabile, incluziunea distractivă a momentelor muzicale și a călătoriilor în timp, precum și un dinozaur controlat de o pălărie, filmul este o animație reușită, care merită văzută.

Și fără The Hateful Eight nu poți vorbi de-o listă cu cele mai bune filme

Filmul a primit feedback-uri pozitive încă de când a avut premiera în teatre spre sfârșitul anului 2015. Este o producție americană western de mister, scris și regizat de Quentin Tarantino, și îi are ca protagoniști pe Samuel L. Jackson și Kurt Russell.

Cam la opt ani de la Războiul Civil American, o trăsură gonește prin peisajul înghețat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth (Russel) și captura sa, Daisy Domergue (Leigh), se îndreaptă spre Red Rock, unde Ruth, cunoscut drept „Călăul”, o va preda justiției pe Domergue. Pe drum întâlnesc doi necunoscuți, maiorul Maquis Warren (Jackson), un fost membru al armatei de unioniști transformat într-un vânător de recompense și Chris Mannix (Goggins), un renegat din sud care pretinde că este noul șerif al orașului.

Din cauza vremii de afară, aceștia caută să se adăpostească. Ajunși la popas, se mai întâlnesc cu patru străini. Aventura acestora aduce pentru cinefili multă comedie, dramă, sânge, mister și puțin thriller.

În orice caz, ți-am făcut și o listă cu seriale și filme care te învață despre viață mai multe decât școala. Da, aceste recomandări ar putea să-ți ușureze cu mult munca.

Citește și: