Bill Gates are Android, pentru că nici el nu mai crede în telefoane Microsoft

Bill Gates are Android, pentru că nici el nu mai crede în telefoane Microsoft

Bill Gates e cel mai bogat om al planetei și încă cel mai important vector de imagine al Microsoft. Deloc surprinzător că alege Android.

Bill Gates, pentru câte a făcut până acum și cât de bogat a ajuns, este în sine un generator de știre cu orice face sau zice. Poate fi despre cum salvează oameni în Africa sau vine cu strategii la Microsoft sau poate fi despre ce telefon folosește. Ei bine, e despre telefoane acum, iar fondatorul Microsoft susține c-a trecut la Android.

Nu a spus ce marcă este, dar pe acesta a instalat multe dintre aplicații Microsoft. Poți să înțelegi că a instalat sau au venit preinstalate, ceea ce ar însemna un Samsung Galaxy S8 sau un Galaxy Note 8. Samsung și Microsoft au un acord prin care sud-coreenii trebuie să livreze fiecare telefon cu un pachet predefinit de servicii ale americanilor.

Ce-i interesant la vestea asta e fondul pe care vine și se prea poate să nu fie întâmplătoare decizia lui Gates de-a spune ce folosește. În timp ce Microsoft încă mai întreține o platformă mobilă aproape inexistentă, Apple a ajuns la un acord cu Alphabet, circa trei miliarde de dolari, prin care în Siri pe iOS și Spotlight pe mac OS va fi predefinit motorul de căutare Google. Înainte era Bing, adică produsul Microsoft.

Sigur, poate pentru Microsoft nu era mare lucru, mai ales că, într-o declarație pentru TechCrunch, susține că furnizează infrastructura de căutări online pentru Yahoo, AOL și Amazon, dar la nivel de imagine nu este nicidecum un câștig. Iar în cazul Alphabet, prezența pe iOS e important. În 2012, a reușit performanța să facă de patru ori mai mulți bani pe dispozitivele Apple decât pe cele cu Android, pe care deține un control destul de mare.

Oricum ar fi, Bill Gates a trecut la Android, iar Apple susține c-a făcut acest pas ca să unifice experiența de utilizare.

Fotografia din deschidere e a lui Sebastian Derungs via Wikimedia Commons

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: