Google plătește sume imense pentru a fi motorul de căutare standard în iOS

Google plătește sume imense pentru a fi motorul de căutare standard în iOS

Cu toate că Apple și Google sunt competitori pe piață, asta nu înseamnă că nu lucrează și ca parteneri în afaceri.

Conform unui raport apărut recent pe internet, Google plătește sume astronomice către Apple în fiecare an, doar pentru o singură înțelegere.

Cei de la CNBC, citând un raport al firmei de cercetare a investițiilor, Bernstein, arată că Google va plăti doar anul acesta trei miliarde de dolari către Apple pentru a se asigura că motorul de căutare va rămâne cel standard pe dispozitivele iOS. Suma este în creștere, având în vedere că acum trei ani, pentru aceeași tranzacție se plătea ”doar” un miliarde de dolari.

Astfel de bani sunt aproape în totalitate profit pentru Apple, deoarece nu îi costă mai nimic în termeni de resurse să seteze Google ca motor de căutare standard pentru produsele lor. Privind lucrurile astfel, putem considera că Google sporește destul de mult veniturile generale ale competitorilor din Cupertino.

Conform unui analist de la Bernstein, ”doar Google ar putea să aducă 5% din totalul profitului operațional pe care Apple îl va înregistra în 2017”.

Afacerea este una foarte bună de ambele părți. În primul rând, Apple primește o sumă imensă de bani fără să depună vreun efort semnificativ, în timp ce Google își asigură o sursă de venituri din prezența ca motor de căutare standard pe toate dispozitivele produse de către rivali.

Conform informațiilor din piață, produsele iOS contribuie aproximativ 50% la capitolul veniturilor din căutări pe mobile, ceea ce înseamnă că nici cei de la Google nu ies în pierdere. O întrebare bună ar fi cât de mult ar pierde Google dacă n-ar fi motorul de căutare standard din iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: