Samsung va lansa un Galaxy Note pregătit pentru viitorul internetului mobil

Samsung va lansa un Galaxy Note pregătit pentru viitorul internetului mobil

Samsung Galaxy Note 4 S-LTE a fost anunțat în urmă cu ceva timp și va fi lansat în cursul lunii acesteia, dar nu va beneficia de cel mai nou procesor Qualcomm.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (16)

Unul dintre motivele pentru care Samsung Galaxy Note 4 S-LTE devenise unul dintre cele mai așteptate telefoane ale acestei perioade era procesorul acestuia. Se credea la un moment dat că Samsung Galaxy Note 4 S-LTE urma să fie primul device dotat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 810, cea mai nouă creație a companiei cu sediul în San Diego, California. În schimb, Samsung va monta pe Galaxy Note 4 S-LTE propriul procesor Exynos 5433, un octa-core cu 4 nuclee tactate la 1,9 GHz și 4 nuclee tactate la 1,3 GHz.

De asemenea, Samsung Galaxy Note 4 va fi dotat cu LTE Cat. 6 care le va permite utilizatorilor să atingă viteze de download de până la 300 Mbps. Viitorul sună însă și mai bine. Conform celor de la Phonearena, anul viitor, când LTE Cat. 9 va fi disponibil, telefonul acesta va putea atinge viteze de până la 450 Mbps.

snapdragon 810

Cel mai probabil, telefonul va fi lansat exclusiv în Coreea de Sud. Prețul viitorului Galaxy Note 4 nu este cunoscut încă, iar specificațiile vor fi probabil la fel ca cele ale variantei standard Galaxy Note 4. Lipsa procesorului Snapdragon 810 va fi, cel mai probabil un minus important. În luna aprilie a acestui an cei de la Qualcomm făceau pentru prima oară publice informații despre noul lor vârf de gamă pentru tablete şi smartphone-uri. În toată această perioadă de timp însă, SoC-ul pe 64 de biţi a fost învăluit într-o aură de mister deoarece nu a beneficiat de o dată de lansare fermă.

Cei la Qualcomm au promis că Snapdragon 810 se va regăsi în terminale în prima jumătate a lui 2015, deși zvonurile care circulau la un moment dat pe internet contraziceau această ipoteză. Aparent, la anumite nivele de voltaj, procesorul se supraîncălzea, fapt ce cauza performanțe mai slabe. Pe lângă asta, procesorul grafic Adreno 430 prezenta anumite erori în drivere. Compania cu sediul în San Diego, California, a negat, însă, orice fel de problemă. Directorul responsabil de relații publice pentru Qualcomm, Jon Carvill a făcut o declarație simplă şi la obiect în acea perioadă pentru a contrazice zvonurile. Puteți citi mai multe despre Snapdragon 810 și felul în care acesta va influența piața smartphone-urilor în 2015 pe Playtech aici.

Citește și: