LG se ia după Samsung și va lansa un smartphone cu procesor propriu. Odin e rivalul Exynos

LG se ia după Samsung și va lansa un smartphone cu procesor propriu. Odin e rivalul Exynos

Se știe de mult timp că LG vrea să își lanseze propria gamă de procesoare, denumită Odin, însă datorită anumitor probleme gigantul sud-coreean a trebuit să amâne debutul acestora până în prezent.

LGG3 smartphone-3029

Samsung a reușit deja să își lanseze cu succes propriul brand de procesoare Exynos pe piață iar LG, în calitate de al doilea cel mai mare producător de telefoane mobile din Coreea de Sud vrea să îi urmeze exemplul. De mai mult de un an se zvonește că LG va intra pe piața producătorilor de procesoare cu Odin. Până acum însă am avut parte numai de zvonuri care s-au dovedit a fi false. În decembrie 2013 se vorbea de faptul că noul G Pad va avea Odin. La începutul lui 2014 s-a spus ca noul G3 va fi dotat cu un chip Odin. Niciuna dintre aceste știri nu s-a adeverit, iar astăzi, 21 Octombrie 2014, procesoarele celor de la LG încă nu sunt comercializate.

Dar așteptarea se pare că va lua sfârșit în curând, dacă este să-i credem pe cei de la CNET. Probleme legate de supraîncălzire și cele întâlnite în procesul de producție au fost aparent depășite iar LG este gata să prezinte noua familie de procesoare. Conform unei surse apropiate LG contactate de CNET, ”lansarea noului dispozitiv dotat cu procesorul LG este iminentă”.

Oricât de important ar fi acest pas pentru ea, LG nu vrea să riște absolut nimic prin lansarea Odin și de aceea respectivul telefon va fi o nouă iterație în seria LG G3. Orice defecțiune ar afecta grav imaginea companiei iar prezența unui astfel de procesor pe un flagship ar reprezenta o lovitură serioasă adusă prestigiului ei.

În ceea ce privește ansamblul Odin, modelul  octa-core cu patru nuclee Cortex A-15 și patru nuclee Cortex A-7 pe care LG s-a axat până acum are șanse mari să fie abandonat în favoarea unuia cu nuclee ARM pe 64 de biți mult mai performante. Sperăm să aflăm mai multe în cursul săptămânii. Își doresște oare LGsă conteste supremația celor de la Qualcomm?

Etichete: