Pe lângă telefoanele viitorului, Microsoft lansează telefonul trecutului

Pe lângă telefoanele viitorului, Microsoft lansează telefonul trecutului
16:07 05.01.2015

Microsoft se pare că nu a înlăturat complet numele Nokia de pe telefoanele produse, lansând un telefon clasic ce poartă brandul companiei finlandeze.

nokia microsoft lumia 215

Anul trecut, finlandezii de la Nokia au încheiat un contract cu cei de la Microsoft în urma căruia aceștia și-au vândut întreaga afacere cu telefoane mobile companiei din Redmond, alături de mare parte din patentele lor. La scurt timp după anunț, cei de la Microsoft au declarat că vor păstra numele Nokia pe dispozitivele Lumia entry level. Faptele au contrazis vorbele, iar primul telefon lansat de ei, un low-end, a fost denumit Microsoft Lumia. Se pare, totuși, că Microsoft nu a renunțat la brandul finlandez, și a lansat de curând un telefon clasic denumit Nokia 215.

Din punct de vedere al specificațiilor, merită să menționăm conectivitatea EDGE și pe cea 2G. Nokia 215 are, printre altele, un ecran de 2,4 inci cu o rezoluție de 320 x 240 de pixeli. Browser-ul preinstalat este Opera Mini, iar telefonul beneficiază și de aplicațiile Facebook, Facebook Messenger și Twitter pentru cei activi pe rețelele sociale. După cum notează cei de la GSMArena, mai sunt instalate și Bing Search și MSN Weather.

nokia microsoft nokia 215 1

De menționat este că telefonul a fost lansat în două variante, una normală și una dual-SIM, și este dotat cu un slot microSD care suportă carduri de până la 32GB  După cum era de așteptat, autonomia bateriei de 1.100 mAh este una foarte bună, aceasta putând rezista până la 29 de zile în modul standby. Telefonul va fi disponibil în Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa pentru aproximativ 30 de dolari.

loading...