Prima tabletă Android de la Nokia va debuta pe piață în luna ianuarie

Prima tabletă Android de la Nokia va debuta pe piață în luna ianuarie

Nokia a anunțat în luna noiembrie a acestui an prima sa tabletă care rulează Android, iar acum se pare că dispozitivul ar putea fi lansat în ianuarie.

nokia n1 6

După ce Nokia a vândut mare parte din afacerile sale celor de la Microsoft, compania finlandeză a trecut printr-o perioadă ciudată. Pentru un timp nu s-a știu exact ce va face în continuare și asupra căror aspecte se va concentra pe viitor. Într-un timp se zvonea că Nokia nu va reveni pe piață în viitorul apropiat cu un nou dispozitiv, urmând să se concentreze, în schimb, pe afacerile pe care încă le mai deținea. Aceste zvonuri au fost demolate, însă, odată cu anunțul oficial al tabletei N1, primul device de acest fel de la Nokia dotat cu Android. La momentul anunțului, nu se știau foarte multe despre data lansării oficiale, doar că aceasta ar urma să aibă loc în primele luni ale anului 2015.

nokia n1 4

Un zvon lansat astăzi de site-ul tech.sina.com.cn și preluat de cei de la GSMArena indică ziua de 7 ianuarie ca fiind cea în care vom asista la debutul tabletei pe piață. Cu toate acestea,nu știm dacă tableta va fi disponibilă în mai multe țări de pe glob, sau doar în China. Nokia N1 are un ecran cu o rezoluție de 2.048 x 1.536 de pixeli și o diagonală de 7,9 inci, iar corpul metalic, la fel ca la HTC One M8, este dintr-o singură bucată. După cum notează cei de la Verge, singurele lucruri care lipsesc pentru ca N1 să arate exact ca un iPad sunt marginile teșite, un buton ”Home” și un logo Apple. Nokia, însă, a reușit să aducă și niște lucruri bune în plus. În primul rând, cu o grosime de doar 6,9 milimetri, Nokia N1 este la fel de subțire ca iPad Air. Conectorul, de asemenea, este un USB tip C reversibil.

collage nokia n1

Unul din marile plusuri ale acestei tablete este sistemul de operare Android 5.0 Lollipop în variantă stoc. Nu se știe încă dacă vom avea parte de serviciile Google instalate, însă este dotat cu un software creat de cei de la Nokia denumit Z Launcher. Printre altele, Z Launcher permite desenarea unei litere pe ecranul principal pentru a efectua căutări în telefon. Creatorii au implementat și un sistem care permite schimbarea listelor de aplicații și contacte afișate pe baza locației, dar și pe baza activității întreprinse la momentul respectiv. Puteți citi mai multe despre Nokia N1 pe Playtech aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: