Cum să îți recâștigi independența față de Facebook. Scapă de Messenger și instalează acest program

Cum să îți recâștigi independența față de Facebook. Scapă de Messenger și instalează acest program

Cu ceva timp în urmă, Messenger a devenit o aplicație obligatorie pentru cei ce vor să continue să vorbească prin Facebook, însă există soluții pentru remedierea situației.

facebook reclama obiceiuri online

În luna august a acestui an, Facebook a făcut o mișcare ciudată care i-a lăsat pe mulți nelămuriți. Pentru a putea comunica prin Facebook, a devenit obligatorie descărcarea aplicației Facebook Messenger de pe Play Store. Până la acel moment, aceasta era opțională. Cei care voiau să vadă mesajele instant putea să o instaleze foarte ușor. Deși mulți oameni se foloseau de aplicație, erau destui care încă utilizau exclusiv chat-ul din cadrul aplicației. Asta până când cei de la Facebook l-au eliminat, iar Messenger a devenit dintr-odată obligatoriu.

Nu vrem să spunem că Facebook Messenger nu este o aplicație decentă. Este foarte ușor să folosești aplicația respectivă și odată ce o setezi sunt foarte puține șanse să mai umbli la ea vreodată. Totuși, sunt destui cei care s-au plâns în legătură cu ea. Aplicația se spune că ar avea un impact foarte mare asupra bateriei, ar necesita prea multă memorie pentru unele dispozitive mai vechi, iar notificările nu pot fi oprite permanent.

Dar se pare că cei de la Facebook nu au scos niciodată chat-ul din aplicația Facebook propriu-zisă. Codul a fost pur și simplu modificat astfel că mesageria este încă acolo, doar că este inaccesibilă. Cei de la XDA au venit, însă, cu o soluție extrem de interesantă care o va debloca, iar aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmați.

  1. Dezinstalați aplicația Facebook Messenger.
  2. Descărcați și  instalați programul care reactivează Facebook Messenger.
  3. Porniți aplicația Facebook.

În cazul unor actualizări viitoare s-ar putea ca efectul acestui program să fie anulat așa că va trebui să vă asigurați că faceți update-uri constante. Puteți descărca programul gratuit de aici.

Citește și: