28 feb. 2015 | 16:20

MWC 2015, un eveniment fără secrete. Cele mai importante lansări

FEATURE
MWC 2015, un eveniment fără secrete. Cele mai importante lansări

Mobile World Congress (sau MWC) este, poate, cel mai important eveniment european de tehnologie. Noi suntem la MWC 2015, în Barcelona, și vă transmitem toate detaliile legate de cele mai importante lansări de la eveniment.

În fiecare an, încă din 1987, Barcelona devine capitala mondială a tehnologiilor mobile. MWC 2015 se desfășoară între 1 și 5 martie, iar companii gigant, dar și startupuri inovative, își deschid ”birouri” în Fira de Barcelona.

În cadrul MWC 2015 vor fi prezentate unele dintre cele mai importante smartphone-uri ale anului, dar și tablete și smartwatchuri, precum și noi tehnologii care țin de comunicațiile mobile.

Mai jos aveți o listă cu cele mai importante produse pe care le vom vedea în cadrul Mobile World Congress 2015.

Lansarea Samsung Galaxy S6 și S6 Edge la MWC 2015

Samsung Galaxy S6 este unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale acestui an, dar vedeta nord-coreeană nu își va face apariția singură. Samsung Galaxy S6 Edge este un alt telefon pe care cel mai mare producător de smartphone-uri din lume îl va lansa în cadrul MWC 2015 și care va stârni multă vâlvă.

Dacă Samsung Galaxy S6 are o abordare ”tradiționalistă” și o formă cu care suntem deja obișnuiți (cu toate că a renunțat la ”ținuta” din plastic pentru una din metal și sticlă”), Samsung Galaxy S6 Edge ar putea fi un dispozitiv revoluționar, având un ecran cu trei laturi.

Citiți aici totul despre specificațiile Samsung Galaxy S6 și lansarea Samsung Galaxy S6 Edge.

six appeal samsung galaxy s6 si edge

Lansarea HTC One M9 la MWC 2015

Taiwanezii de la HTC au avut parte de o perioadă de declin, dar au reușit să dreagă ”ciorba financiară” mulțumită seriei de smartphone-uri HTC One.

Primul model a fost considerat singurul competitor real al iPhone-urilor, dispunând de un design superb, specificații de top și o cameră foto foarte bună în condiții de lumină scăzută. HTC One M8, lansat anul trecut, a menținut aceeași filosofie de design, aducând îmbunătățiri care țineau de performanță și funcționalități.

Cu toate că HTC One M8 a fost considerat printre cele mai bune smartphone-uri ale anului 2014, camera foto principală, de numai 4MP (cu tehnologia Ultrapixel), a fost criticată, iar cea de a doua cameră principală nu a avut vreo utilitate reală. Taiwanezii au ciulit bine urechile și se pare că HTC One M9 va fi telefonul care va rezolva această problemă.

Cu un design similar și performanțe de topm HTC One M9 va incorpora o cameră de 20MP, optimizată pentru fotografii rapide și bune chiar și în conduții de lumină scăzută, iar camera Ultrapixel va putea fi folosită pentru selfie-uri, fiind poziționată frontal.

Aflați toate detaliile despre specificațiile și lansarea HTC One M9.

htc-one-m9-photo-editor.jpg

Lansarea Lenovo Vibe Shot și Vibe Max la MWC 2015

Lenovo a devenit, în ultimii doi ani, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața smartphone-urilor. Ocupând locul trei în topul companiilor producătoare de smartphone-uri, gigantul din China va avea o prezență notabilă la Mobile World Congres 2015.

Telefoanele Lenovo s-au remarcat anul trecut prin baterii supradimensionate, design stilat, materiale premium și specificații de top. La MWC 2015 vom vedea, cu siguranță, noi telefoane capabile să se lupte cu vârfurile de gamă ale celorlați producători.

Un smartphone foarte interesant care ar putea fi lansat la MWC este Lenovo Vibe Shot. Acesta ar urma să fie un cameraphone, iar zvonurile vorbesc despre un buton dedicat pentru fotografii, bliț triplu și stabilizare optică a imaginii.

Pe lângă Vibe Shot s-ar putea să mai vedem și Vibe Max, un phablet cu stylus care ar urma să concureze cu Samsung Galaxy Note 4, dar și alte patru smartphone-uri cu dotări și design mai mult decât decente.

Lenovo-Vibe-Max-Leak

Lansarea LG G Watch R Urbane la MWC 2015

Cei de la LG au creat poate cel mai bun smartwatch de la ora actuală, adică LG G Watch R. Ceasul inteligent a reușit să ne cucerească, dar multe persoane s-au plâns că are un aspect prea ”sport”, așa că sud-coreenii vin cu o nouă versiune.

LG G Watch R este un ceas de lux, care are un aspect mai stilat, dar care rulează sistemul de operare propriu WebOS.

Pe partea de smartphone-uri, cei de la LG nu plănuiesc nicio lansare importantă. Anul trecut, la MWC 2014, au prezentat LG G Pro 2, dar se pare că phabletul nu va mai avea un urmaș din cauza vânzărilor proaste.

lg watch urbane screen cover

Lansarea Asus VivoWatch la MWC 2015

Și taiwanezii de la Asus și-au făcut, anul trecut, intrarea pe piața smartwatch-urilor, cu Asus ZenWatch. Cu toate că a fost unul dintre cele mai frumoase ceasuri inteligente lansate, ZenWatch nu a ajuns pe foarte multe piețe, dar se pare că cei de la Asus și-au dat seama de importanța smartwatch-urilor și au de gând să mai lanseze un model.

Asus VivoWatch se pare că va fi mai mult un fitness tracker decât un ceas pe care să-l asortezi la costum, cum e cazul cu ZenWatch. Va monitoriza pulsul și somnul utilizatorilor, iar brandingul Vivo sugerează că ceasul ori va rula, ori va fi compatibil cu dispozitivele care rulează Windows. Vom afla cu siguranță la MWC 2015.

ASUS-prepares-First-Ever-Smartwatch-With-Windows-472372-2

Lansarea Sony Xperia M4 Aqua la MWC

Multă lume spera să vadă la MWC 2015 Sony Xperia Z4, dar se pare că japonezii vor dezamăgi. Cel mai probabil, noul vârf de gamă își va face apariția la IFA 2014, alături Xperia Z4 Tablet Compact și Xperia Z4 Ultra.

Însă compania nu va veni cu mâna goală la Mobile World Congress, urmând să prezinte Sony Xperia M4 Aqua. Se zvonește că va avea dotări midrange, dar va fi rezistent la apă.

Compania a avut un an greu din punct de vedere financiar, an care s-a sfârșit cu un atac al hackerilor în urma căruia au fost provocate pagube enorme.

04_Xperia_M2_Aqua_ in Water

Urmăriți Playtech pentru cele mai noi gadgeturi de la MWC 2015

Mâine se deschid porțile către smartphone-urile și smartwatch-urile care vor seta tonul pentru piața IT din 2015. Noi suntem în Barcelona și vă vom ține la curent cu toate lansările importante. Puteți urmări toate știrile legate de Mobile World Congress accesând acest link.