HTC One M9, preview înainte de anunțul oficial: Ce pregătesc taiwanezii în 2015

HTC One M9, preview înainte de anunțul oficial: Ce pregătesc taiwanezii în 2015

HTC One M9 va fi prezentat oficial pe 1 martie, înainte de Samsung Galaxy S6. Cele două vor fi disponibile spre testare la MWC 2015, apoi va începe comercializarea lor. Până atunci însă așa se prezintă cel mai nou telefon HTC prin zvonurile de până acum.

HTC One M9 ar putea ajunge pe piață și sub numele HTC Hima, iar acest lucru va fi confirmat abia pe 1 martie de către companie. Până atunci, trebuie să știi că „Playtech“ îți va oferi un hands-on cu HTC One M9 imediat după lansare și pregătim un review cu noul HTC One imediat ce va fi disponibil în România.

HTC One M9, după două generații de telefoane impresionante de la taiwanezi, va aduce o cameră foto mai bună, dar designul și materialele vor rămâne în linii mari neschimbate. Știm cu siguranță că HTC One M9 va folosi un Qualcomm Snapdragon 810, cel mai puternic procesor pentru telefoane. După cum vezi în videoclipul Vine de mai jos, prin orele și minutele afișate de ceas aflăm că după opt vine nouă și 8.10 este o trimitere directă la Snapdragon 810.

Ce dotări tehnice va avea HTC One M9

HTC One M9 va avea o cameră de 20 megapixeli pe spate, cu senzor Sony și optimizată pentru fotografii în condiții de luminozitate scăzută. Pe față va fi păstrată camera foto UltraPixel de 4 megapixeli, regăsită până acum drept cameră centrală pe primele două modele HTC One. HTC va folosi în continuare sistem BoomSound, cu difuzoare stereo, certificat Dolby Surround.

HTC One M9 va beneficia de un ecran Full HD de 5 inci (taiwanezii nu par grăbiți să facă pasul la 2K), memoria RAM va fi de 3GB RAM, iar spațiul de stocare ar începe de la 32GB, având posibilitatea de a adăuga un card microSD. Sistemul de operare va fi Android 5.0 Lollipop peste care HTC pune interfața Sense 7. De asemenea, taiwanezii vor oferi un selector de teme, în caz că vrei mai multă libertate în personalizarea telefonului.

htc-one-m9-themes.jpg

Telefonul va fi din metal, ecranul nu va fi mai mare, camera va ieși puțin în exterior și HTC va pregăti și un purtabil de tipul Gear Fit, dar vom afla mai multe despre acesta la evenimentul de lansare.

htc ceas inteligent htc petra

Cât despre alte teasere, HTC a avut un tweet interesant. „Something HUGE is coming from HTC. Imagine [number][big thing] in space. And then [math term] that by [number]. #Madlib“, a scris divizia din SUA. La o primă descifrare a mesajului, reiese că ar trebui să ne așteptăm la un salt semnificativ față de telefoanele din ultimii doi ani, dar și la un model secundar.

Cuvintele numberbig thingmath term și number pot însemna one (primul număr), star (pentru că este mare, dar în spațiu), multiply (termen în matematică), two (al doilea număr). Astfel, am putea vedea: „Imagine one star in space. And then multiply that by two“.

htc-one-m9-photo-editor.jpg

În egală măsură, lucrul mare din spațiu poate fi telescopul Hubble, iar numărul cu care să îl înmulțești este: 20, adică numărul de megapixeli. Până acum, Hubble este cel mai de succes și cel mai cunoscut telescop lansat de om, iar HTC apelează la o astfel de referință pentru a se lăuda cu camera foto.

Dacă te întrebi cât va costa HTC One M9, prețul de pornire va fi de 750 de euro pentru Europa și România și de 750 de dolari pentru SUA.

htc-one-m9-video-leak_thumb.jpg

Citește și: