27 feb. 2015 | 17:15

Samsung Galaxy S6, preview înainte de lansare: Ce aduce cel mai așteptat telefon

FEATURE
Samsung Galaxy S6, preview înainte de lansare: Ce aduce cel mai așteptat telefon

Samsung Galaxy S6 va fi lansat pe 1 martie, înainte de Mobile World Congress din Barcelona, iar până atunci facem un preview la ceea ce vom vedea. Din toate zvonurile pe care Samsung, cu știință sau fără, le-a alimentat în ultima perioadă știm cam ce va avea acest smartphone. Și în mod cert vom vedea o versiune cu margini curbate, denumită Samsung Galaxy S6 Edge.

Acest preview pentru Samsung Galaxy S6 adună într-un singur loc toate zvonurile despre cel mai așteptat smartphone al începutului de an. Poate iPhone 6s va fi mai așteptat, dar acea lansare vine în toamnă. Cu Samsung Galaxy S6 vom avea un hands-on imediat după prezentarea de la MWC 2015, iar un review pentru Galaxy S6 vom putea furniza, cel mai probabil, în timpul lunii martie.

Săptămâna aceasta, Samsung a redus numărul de teasere pentru Galaxy S6, dar a fost rândul operatorilor din Statele Unite ale Americii să ofere tot mai multe informații. John Legere, directorul T-Mobile, a publicat pe Twitter o imagine cu versiunea Edge a Galaxy S6, spunând că acesta va fi în oferta companiei pe care o conduce. Asemenea poze au ajuns pe Internet și de la AT&T, și de la Sprint. Astfel, a fost confirmată curbura ecranului.

Samsung galaxy s6 pic

Știm deja că Samsung Galaxy S6 va avea un design similar Galaxy Note 4 și Galaxy A5, adică aluminiul va deveni o componentă esențială în imagine și rezistență, iar plasticul va fi de mai bună calitate, dacă va fi prezent, deși sticla ar fi fost aleasă. Dacă ți-au displăcut ultimele trei modele Samsung Galaxy, atunci acesta va fi un smartphone mult schimbat în acest sens. Când vine vorba de Samsung Galaxy S6 Edge, acesta va fi similar în funcționalitate cu Note Edge.

Ecranul se va prelungi pe margine ca să-ți ofere un plus de utilitate prin aplicații care te pot notifica atunci când faci altceva pe ecranul principal, care îți pot prezenta un sumar de informații sau pe care poți vedea date esențiale fără a debloca telefonul. Mai multe surse care au lansat zvonuri în ultima vreme susțin că va exista o versiune Edge și un telefon clasic.

six appeal samsung galaxy s6 si edge

Tot în ceea ce privește designul și construcția, au ajuns online fotografii cu presupuse modele Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge via forumul XDA. Cel care a realizat pozele a spus că este un smartphone subțire, cu un aspect general mai atrăgător decât al vechilor modele Galaxy S și că spatele va fi confecționat din sticlă. Acesta ar fi primul smartphone Samsung care folosește sticla pe spate, o caracteristică a modelelor Sony și Apple (iPhone 4 și iPhone 4s).

Totuși, Samsung Galaxy S6 va avea un corp unibody, nemaioferind acces la baterie, și va renunța la slotul cardului microSD. Este așteptat însă un model cu 128GB spațiu de stocare, caz în care cardul microSD devine redundant (desigur, prețul va fi mai mare).

collage samsung galaxy s6 edge xda

Ce preț va avea Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 va fi prezentat pe 1 martie la MWC 2015, dar lansarea în magazine va fi realizată abia spre finalul lunii. Perioada de precomandă, conform imaginii de mai sus cu titlul „Six appeal“, se încheie pe 26 martie 2015. Asta înseamnă că în România îl vom vedea la începutul lunii aprilie la mai toți furnizorii.

Cât va costa Samsung Galaxy S6? După cum e vorba de un smartphone cu aspect și construcție premium, prețul nu va fi mai jos față de anii precedenți. Astfel, este așteptat la aproximativ 750 de euro (peste 3.300 de lei) în Europa și România și probabil la 750 de dolari în SUA. Aceasta ar fi versiunea de 32GB, fără una de 16GB, după cum este problema spațiului de stocare, iar cel mai scump model ar fi cel de 128GB la 950 de euro (peste 4.200 de lei). Acestea sunt însă prețuri estimative.

Ca dotări tehnice, este clar că vor fi cele mai bune. Ecranul de pe Samsung Galaxy S6 va avea sub 5,5 inci la rezoluție 2K, memoria RAM va fi de 3GB, iar camera va avea tot 16 megapixeli, dar va fi îmbunătățit algoritmul de procesare a imaginilor realizate în condiții de luminozitate scăzută. Despre procesorul de pe Galaxy S6 nu se știe exact dacă va fi doar un Qualcomm, adică Snapdragon 810, doar un Exynos al Samsung, ori vor fi folosite ambele, în funcție de regiune, ca la alte telefoane produse de Samsung.

Desigur, sistemul de operare va fi Android 5 Lollipop, iar interfața va fi una proprie a Samsung. Totuși, vestea bună ar fi că Samsung renunță la multe dintre aplicațiile sale care au venit preinstalate pe telefoanele Galaxy (și pe alte modele). În final, mai trebuie să știi că Samsung va miza mai mult pe încărcarea wireless decât a făcut-o până acum.

Primul smartphone care să se încarce wireless a fost Palm Pre, un eșec răsunător al companiei, dar a făcut asta în 2009. Prima dată a integrat-o în Galaxy S4, dar printr-un capac special al bateriei. Acum, fie integrează în Galaxy S6 tot mecanismul de încărcare, și oferă în pachet componenta pe care o conectezi la priză, fie va anunța parteneriate cu diverse entități publice și private. Cert e că nici 2015 nu va fi anul încărcării wireless, ci poate fi cel mult unul cu potențial pentru a crește interesul.

samsung-galaxy-s6-xda-leak_thumb.jpg

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele