05 mart. 2015 | 14:56

Ceasurile inteligente care îți controlează mașina. Urmează casa?

ACTUALITATE
Ceasurile inteligente care îți controlează mașina. Urmează casa?

Cei de la Hyundai fac parte acum din clubul select al producătorilor de mașini care permit blocare ușilor cu ajutorul unui ceas inteligent.

Deținătorii de mașini Hyundai au încă un motiv acum să se bucure. Cunoscutul producător de mașini și-a actualizat recent aplicația Blue Link pentru dispozitivele mobile, aceasta fiind acum compatibilă și cu orice ceas inteligent. Datorită acestui lucru, șoferii vor putea de acum încolo să blocheze și să deblocheze ușile și să pornească motorul folosindu-se doar de un ceas inteligent.

Pe lângă acestea, prin intermediul aplicației vor putea fi controlate farurile și claxonul. Mai interesant, însă, este că aceasta vă va ajuta să vă găsiți mașina în parcare. Pentru a beneficia de ultimele noutăți, trebuie să dețineți un model Hyundai dotat cu Blue Link și să fii abonați la serviciile oferite de companie.

hyundai ceas inteligent 2

Pe lângă Hyundai, și cei de la Audi și Tesla au implementat sisteme similare. Audi a inițiat chiar o colaborare cu cei de la LG, iar la CES au prezentat un G Watch R modificat cu care poți controla diferitele sisteme din interiorul mașinii. De cealaltă parte, Tesla a primit în cursul anului trecut o aplicație pentru Android Wear care permite acleași nivel de acces precum cele menționate mai devreme în articol.

Odată cu creșterea lor în popularitate, dispozitivele purtabile pătrund în diverse aspecte ale vieții de zi cu zi. Mulți spun că următoarea țintă ar fi casele. În București, de exemplu, există un proiect chiar în zona de sud a orașului, special pentru cei care își doresc o locuință eficientă din punct de vedere energetic. Controlul individual al temperaturii în fiecare cameră, prin intermediul unui smartphone, este un element binevenit ce contribuie foarte mult la confortul locatarilor. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.

hyundai ceas inteligent 1