The Park – Un proiect Green chiar în București

The Park - Un proiect Green chiar în București

The Park este un proiect construit chiar în zona de sud a Bucureștiului, special pentru cei care își doresc o locuință eficientă din punct de vedere energetic.

The Park

Atunci când îți cumperi un apartament ar trebui să ai în vedere o sumă de cerințe care se aplică și în cazul unei mașini, și anume care sunt costurile de întreținere și ce consum are. E drept, mulți ne gândim doar la amplasamentul acestui apartament, și eventual la spațiul pe care îl oferă. Dar să spunem că aceste două cerințe sunt de la sine rezolvate. Apartamentele au acces destul de rapid la metrou și sunt amplasate într-o zonă bună a orașului. Mai rămâne problema costurilor de întreținere și consumul.

Există câteva reguli clare pentru ca un apartament să aibă consumuri reduse de energie și să fie eficient. Izolarea pereților este una dintre cele mai importante. Materialele contează și ele foarte mult, însă mai importantă este respectarea specificațiilor legate de dimensiuni și grosime. Un al doilea factor pentru ca factura de utilități să fie redusă, poate fi controlul individual al temperaturii apartamentelor, iar aceasta este direct legată de izolația acestora. Dacă este necesară compensarea pierderilor energetice prin pereți, atunci factura la întreținere va fi implicit mai ridicată.

Controlul individual al temperaturii în fiecare cameră, prin intermediul unui smarthpone, este un alt element binevenit ce contribuie foarte mult la confortul locatarilor. Astfel, poți porni căldura în apartament atunci când pleci de la birou, și când ai ajuns acasă vei avea condițiile optime de relaxare.

Citește și: