„Gadgetul“ celor mari: Tesla S, cea mai inteligentă mașină electrică [VIDEO Hands-on]

Dacă tot discutăm despre tehnologie, probabil că este momentul să aducem în discuție și un produs cu adevărat interesant, și anume Tesla S. Am găsit o astfel de jucărie într-unul dintre stand-urile de la IFA 2014.

tesla s 1

Tesla Model S Performance P85 este probabil singura mașină electrică care are o autonomie de aproximativ 500 kilometri. Este complet electrică, și atât sub capotă cât și în spate se află doar spațiu de depozitare. Acumulatorii sunt dispuși la baza șasiului, pe toată suprafața mașinii, pentru a oferi un centru de greutate cât mai jos și cât mai uniform.

Descoperă mai multe gadgeturi prezentate la IFA 2014

Mașina este o bijuterie absolută, interiorul este din gama premium, combinația de fibră de carbon, material textil și piele este unică. Odată ce ai închis ușile, care, apropo, au mânere care ies din portieră atunci când sunt deblocate, și intră la loc odată ce ai închis ușile, nu mai auzi decât muzica din sistemul audio de calitate.

tesla s3

Ecranul central, un LCD de mari dimensiuni cu funcții multiple, tronează pe consola centrală. De pe acesta se pot acționa absolut toate comenzile mașinii, chiar și pe cele de deblocare a ușilor, deschiderea trapei sau schimbarea melodiei.

Citește și: GlassTesla, o noua aplicatie pentru Google Glass ce-ti controleaza masina

Mai trebuie menționat că pe lângă aceste informații pe acest ecran se pot activa navigația și browser-ul. Mai mult, acestea pot fi accesate chiar și atunci când mașina se află în mișcare. Senzația pe care o ai în acest automobil complet ecologic este de nedescris. Recunosc că nu am vrut să mă dau jos vreo 10 minute, și în tot acest timp am admirat acest avans tehnologic.

Video hands-on cu Tesla S

Radu Neagu
08:00 06.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video