Sony, eșecul și succesul: telefoanele se vând prost, dar excelează cu PlayStation

, 26 Noi, 14:39

Suma imensă de bani pierdută de Sony în anul 2014 i-a determinat pe aceștia să-și reducă drastic afacerea cu smartphone-uri, orientându-se în același timp asupra consolelor.

SONY cover

Rețeta celor de la Sony în materie de smartphone-uri se pare că nu a fost cea câștigătoare. Două flagship-uri lansate în același an probabil nu ar fi fost o idee atât de rea în situația în care diferențele dintre acestea ar fi fost considerabile. Sony Xperia Z2 a fost unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață la momentul la care a fost lansat, dar Z3 vine cu mult prea puține lucruri. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care vânzările de smartphone-uri Sony au scăzut enorm, iar pentru anul 2014 s-a estimat o pierdere totală de 2 miliarde de dolari exclusiv din această cauză. Astfel, din moment ce business-ul nu s-a dovedit a fi motorul de creștere dorit, japonezii vor lansa mai puține telefoane pe viitor în mai puține regiuni și se vor concentra, de asemenea, pe alte sectoare mai profitabile.

Sony PlayStation va avea prioritate

Unul dintre acestea este cel al consolelor. PlayStation 4 este cea mai vândută consolă din noua generația, întrecând Xbox One chiar și după ce Microsoft lansat o variantă fără Kinect. Nici afacerea cu senzori nu va fi ignorată, aici fiind pronosticată în același timp o creștere de până la 70% pe viitor. Senzorii acestora sunt extrem de populari pe piață, Sony având atât clienți mari precum Apple, Xiaomi sau Oppo, cât și unii mai puțin cunoscuți.

O altă companie care s-a confruntat cu astfel de probleme a fost Samsung. Încercând să micșoreze într-o oarecare măsură pierderile pentru anul următor, oficialii companiei au confirmat deja că vor lansa cu 30% mai puţine telefoane în 2015. Această informație a ajuns prima oară online prin cei de la Wall Street Journal sub formă de zvon. Nu a durat însă mult până când Robert Yi, responsabil de relațiile cu investitorii în cadrul Samsung, a reiterat aceeași idee într-o prezentare desfășurată zilele trecute la New York. „Vom micșora numărul de modele lansate în 2015 cu aproximativ 25-30%“, a spus acesta. Puteți citi mai multe despre cei de la Samsung pe Playtech aici.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

SONY = cele mai scumpe telefoane de pe raft dupa acelea cu marul…
Pai cum vrei sa ai profit daca pe Android ai pretul cel mai mare de pe piata???
Exemplu:
Tel. Xperia Z3 compact ar trebui sa fie maxim 1600ron. El deja este intre 2000 si 2300ron. In Black Friday nu am vazut pe nimeni sa reduca pretul la acest model. De ce? Ordin de sus presupun… Pai daca tinem de preturi in stilul acesta incercand sa acoperim gaura de 2 miliarde de dolari,normal ca or sa vanda din ani in paste cate o bucata.
Alta greseala fatala a celor de la Sony este ca nu isi promveaza produsele cum trebuie nici macar in marile magazine deja bine stiute pe piata din Romania.Sau nu vor…
Exemplu: Intru in 4 mari magazine de electronice si nu vad nici un stand cu produse Sony…Nici macar unul fratilor! Samsung are cel mai bun stand de prezentare. Allwiew are. E-boda are.Apple are.HTC are. LG are super standuri.U-tok are. Huawei are.Nokia are.Si alte cateva care nu imi vin in minte…Pai cum vreti sa vi se ridice vanzarile??? Asa fara nimic???
Alt aspect observat in cele 4 mari magazine din orasul meu este urmatorul:
Doua din ele au full time telefoanele tabletele si alte produse pornite.Butonezi,intri in meniuri, setari,vezi calitatea ecranului,vezi cum face o poza,un video,bla bla.Deci poti sa iti faci o idee pe ce vei da banii.Multumiri Altex si e-MAG.
Celelate doua,Domo si Flanco mii de scuze le adresez ca vreau sa butonez un telefon o tableta,dar nu sunt deschise nici 5% din ceea ce este pe raftul de prezentare,invocandu-se ca sunt defecte din cauza clientilor,ca nu au baterie,ca nu stiu ce si pe dincolo…Rusinik domnilor manageri.
Deci eu ca posibil client am fugit repede la vecini,ca la ei e mai frumos si pot butona orice imi doresc.
Intru la un Vodafone Center in incercarea de a butona un Z3 compact. Ce credeti ca aveau pe raft??? Doar machete cu ecran din hartie…Replici naturale ale lui Z3 si z3 compact.Ce sa vad? Ce sa butonez??? Imi spune o tipa draguta din magazin ca pot sa-l vad doar daca il cumpar sau imi fac abonament… Doamne!!! Chiar asa de greu este sa testez 3 minute mult laudatul si prea asteptatul Z3 compact???

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail