DxOMark: Xperia Z2 are cea mai bună cameră dintr-un smartphone

DxOMark: Xperia Z2 are cea mai bună cameră dintr-un smartphone

Odată cu lansarea noii generaţii de terminale, precum , aflăm că cel mai recent vârf de gamă de la Sony are cea mai bună cameră.

dxo-mark xperia z2

Creatorii Xperia Z2 fac eforturi semnificative pentru a-i oferi acestui aparat o lansare globală, din păcate nu prea le iese. Trecând însă peste acest detaliu de logistică, primele teste cu aparatul confirmă ale modelului.

Printre primii care au apucat să pună mâna pe acest gadget, echipa DxOMark nu a ezitat să afirme că, în urma unui test comparativ cu bolizii momentului, Xperia Z2 are cea mai performantă cameră foto dintr-un telefon. Acest titlu este cu atât mai remarcabil cu cât au fost incluşi în test şi ,,grei din industrie”, precum Nokia 808 PureView sau mai recentul Lumia 1020. În caz că aţi uitat, aceste două modele incoporează un senzor de 41 de megapixeli. Vechiul model, Xperia Z1, iPhone-ul 5S sau fostul vârf de gamă Galaxy S4 au fost de asemenea devansate.

Cel mai interesant este că, deşi cei mai mulţi dintre noi rămân cu gura căscată la imaginile ieşite dintr-un Z2, aceeaşi echipă DxOMark a descoperit şi câteva minusuri în acelaşi produs. Aparent, titlul de cea mai bună cameră a fost obţinut în pofida unor imperfecţiuni la balansul de albă sau la culorile din zonele umbrite ale unei fotografii.

Dacă vreţi mai multe detalii despre senzorul care a stat în spatele acestei performanţe, camera principală din Xperia Z2 are 20,7 megapixeli, suportă HDR, filmare 4K la 30 de cadre pe secundă şi 720p la 120 de cadre pe secundă cu stabilizare.