Sony trebuie să despăgubească posesorii de PS Vita, pentru că i-a minţit în reclame

Sony trebuie să despăgubească posesorii de PS Vita, pentru că i-a minţit în reclame

Pentru că în urmă cu câţiva ani, în primele reclame la Sony a amplificat un pic abilităţile consolei, japonezii au pierdut un proces costisitor cu FTC.

sony ps vita ad reclama

FTC (n.r. – Federal Trade Commission) este o instituţie americană ce are ca scop, printre multe alte sarcini, penalizarea producătorilor de gadgeturi pentru diverse acţiuni aflate la limita legalităţii. De curând, un proces în faţa FTC pe motiv că a deformat un pic realitatea când vine vorba de abilităţile consolei PS Vita. Respectivul gest a fost realizat prin intermediul mai multor reclame lansate la scurt timp după ce respectivul PlayStation a ajuns pe piaţă.

Funcţiile care au cauzat problema sunt numeroase, dar vom insista doar asupra câtorva dintre ele. Din reclamele respective rezulta că oricine putea să pună pe pauză orice joc de PlayStation 3 şi să-l continue pe PS Vita datorită unei funcţii intitulate cross-save. În realitate, această abilitate era prezentă doar într-un număr redus de jocuri. În acelaşi context, era promovată posibilitatea de gaming în multiplayer folosind conexiunea 3G a consolei portabile, o funcţie care nu funcţiona deloc.

Urmările sunt destul de clare. Toţi cei care au achiziţionat un PlayStation Vita până la 1 iunie 2012 trebuie despăgubiţi, fie cu 25 de dolari în bani cash sau credit asociat contului de PlayStation Plus, fie cu 50 de dolari sub formă de voucher livrat la domiciliul clientului. În plus, orice comentarii similare în reclame viitoare vor fi penalizate mult mai aspru. În cazul în care nu ştiţi sigur dacă sunteţi eligibili pentru această „ofertă“, Sony s-a angajat să notifice printr-un mail toţi posesorii de Vita afectaţi.