Sony PlayStation 4 împlinește un an, iar acestea sunt datele relevante ale aniversării

Sony PlayStation 4 împlinește un an, iar acestea sunt datele relevante ale aniversării

La un an de la lansare, cei de la Sony s-au decis să sintetizeze scurta istorie a consolei printr-un infografic detaliat.

Slime-PlayStation-4-aniversare

Noiembrie 2013 a fost o lună bună pentru gamerii din întreaga lume. În aceeaşi perioadă au fost lansate la distanţă foarte mică cele două console next-gen de la Sony şi Microsoft. Este vorba despre . La împlinirea primului an de viaţă pentru PlayStation 4, japonezii au decis să publice pe site-ul oficial un infografic pe care îl puteţi vedea detaliat mai jos.

În acest format aflăm că, până la această oră, 13,5 milioane de console PlayStation au fost livrate pe întregul mapamond. Deşi „console livrate“ nu înseamnă neapărat console cumpărate de utilizatori, în urmă cu câteva luni cei de la Sony au depăşit pragul de 10 milioane de PS4 cumpărate. Din acest motiv, sunt mari şanse ca pragul de 13,5 milioane să fie foarte aproape. Ca un mic detaliu, acelaşi prag de 10 milioane de console vândute a fost atins de Microsoft cu al său Xbox One trei luni mai târziu.

Amatorii de PlayStation s-au jucat peste un miliard de ore până acum pe noua consolă. Butonul Share de pe controller, care vă permite să partajaţi online performanţa voastră din jocuri, a fost apăsat de peste 530 de milioane ori. Tot la un an după lansarea PS4, numărul abonaţilor la serviciul PlayStation Plus a crescut cu 270%, până la pragul de 7,9 milioane.

În SUA, una dintre cele mai importante pieţe din lume pentru vânzări de gadgeturi, PlayStation 4 a înregistrat încasări mai mari în primul an decât Xbox One. Rămâne să vedem dacă această supremaţie se va menţine şi pe durata sărbătorilor de anul acesta.

Sfatul Playtech: Dacă dorești să treci la o consolă video sau să ți-o actualizezi pe cea veche, Sony PlayStation 4 a ajuns la un preț de sub 1.700 de lei la un an de zile de la lansare. Aici este și Sony PlayStation 4 cu carcasă neagră. Xbox One, principala și singura alternativă la Sony PS4, costă cu câteva zeci de lei mai mult.

sony playstation 4 infografic