Microsoft ieftineşte Xbox One, dar scoate Kinect-ul din pachet

Microsoft ieftineşte Xbox One, dar scoate Kinect-ul din pachet

Pentru a intra în competiţie cum se cuvine cu PS4, Microsoft a anunţat că va scădea semnificativ nivelul de preț , oferindu-l însă fără Kinect.

Microsoft Xbox One reduceri

Cursa consolelor next-gen a început când a Sony a lansat PS4 la 400 de dolari în SUA şi Microsoft a anunţat Xbox One la 500 de dolari. Deşi discrepanţa majoră de preţ dintre cele două era cauzată de faptul că gigantul din Redmond includea în pachet şi senzorul Kinect 2.0, acest detaliu nu a contat foarte mult la capitolul vânzări. Din acest motiv, până în prezent, . Pentru a echilibra un pic balanţa, oficialii companiei fondate de Bill Gatest au luat o decizie radicală.

Începând de luna viitoare, de pe 9 iunie, Microsoft va lansa în magazine o variantă fără senzorul Kinect, la un preț Xbox One de 400 de dolari, acelaşi preţ la care puteţi cumpăra un PS4. În rest, totul va rămâne neschimbat la capitolul hardware. Dacă veţi vrea să achiziţionaţi ulterior un senzor Kinect, pentru a vă completa pachetul, veţi avea această posibilitate doar începând din această toamnă, când respectivul gadget va fi pus la vânzare.

Tot din acest moment, accesul la servicii online precum Netflix, Hulu, Skype, Twitch, OnGuide sau la browserul Internet Explorer nu va mai fi condiţionat de un cont Xbox Live Gold. În schimb, dacă aveţi plăti respectivul abonament, de luna viitoare veţi avea acces gratuit la titluri precum Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome şi ,,alte câteva surprize”.

,,Avem peste 80 de milioane de utilizatori Xbox 360 astăzi care vor un Xbox One şi mulţi dintre ei ne spun că au o problemă de accesibilitate. Vor să facă upgrade-ul, e doar o chestiune de timp, totuși, dacă este mai ieftin, totul se întâmplă mai rapid. Prin urmare, aceasta este o oportunitate ca ei să ajungă acolo în ritmul lor.” Deşi vânzările de Xbox One sunt cu câteva milioane în urma vânzărilor de PS4, prin afirmaţia de mai sus, Yusu Mehdi – director de marketing pe Xbox la Microsoft spune că această scădere de preț Xbox One nu are legătură cu vânzările, ci cu utilizatorii.