Samsung Galaxy Note 4 va avea funcții noi pentru cititorul de amprente

Samsung Galaxy Note 4 va avea funcții noi pentru cititorul de amprente

Galaxy S5 a fost primul smartphone de la producătorul sud-corean care a fost dotat cu un cititor de amprente. Tehnologia va ajunge și pe noul Samsung Galaxy Note 4, însă va fi îmbunătățită.

samsung galaxy note 4

Potrivit unei surse citate de SamMobile, Samsung Galaxy Note 4 va integra o soluția numită Synaptics Natural ID, la fel ca și Galaxy S5 și Galaxy Alpha. Asta înseamnă ca pentru ca scanerul să funcționeze, utilizatorul va trebui să-și gliseze degetul pe butonul de home.

Tehnologia s-a dovedit problematică la modelul S5, dar Samsung Galaxy Note 4 va primi câteva funcții noi în afară de cele deja cunoscute, adică Screen Lock, Private Mode, Samsung Account Verification și plăți PayPal.

”Fingerprint Shortcuts” le va permite utilizatorilor să desemneze câte o aplicație sau funcție pentru fiecare amprentă înregistrată. De exemplu, dacă utilizatorul vrea să deblocheze telefonul și să intre direct în browser, va putea configura amprenta degetului mare pentru această acțiune. Dacă utilizatorul dorește să facă o poză, va putea atribui această acțiune unui alt deget.

O altă funcționalitate, numită ”Web Sign-in”, le va permite posesorilor de Samsung Galaxy Note 4 să se conecteze la site-urile cu parole, fără să fie nevoiți să își scrie datele de fiecare dată.

S-ar putea ca acesta funcționalități să ajungă și pe celelalte dispozitive Samsung cu cititor de amprentă, sub forma unei actualizări de sistem.

Samsung Galaxy Note 4 va fi lansat în cadrul unui eveniment special, organizat la târgul de tehnologie IFA 2014. Echipla playtech.ro va fi acolo și vă va aduce cele mai noi informații, direct din Berlin.

Citește și: